Blue Jean

Het is 1988 en de regering van Thatcher neemt een wet aan, die de promotie van homoseksualiteit verbiedt. Op school is Jean niet open over haar seksualiteit. Zo ver is ze zelf nog niet, maar deze nieuwe wet maakt het nu ook onmogelijk.

Bing en zijn vriendjes in de bioscoop

Neem je kindje mee naar een fantastische eerste bioscoopervaring met Bing en zijn vriendjes in de bioscoop.

Plan 75

De bejaarde Michi, Plan 75 verkoper Hiromu en zorgverlener Maria worden ieder op hun eigen manier geconfronteerd met de keuze tussen leven en dood.

No Dogs or Italians Allowed

Deze hartveroverende, magische animatiefilm toont de Italiaanse grootouders van de regisseur, Alain Ughetto, die met vallen en opstaan zich ontworstelen aan de armoede om geluk en welvaart te vinden in Frankrijk

Specials

Escher: het oneindige zoeken
Dit jaar is het 125 jaar geleden dat de kunstenaar Maurits Cornelis Escher werd geboren. Met de grootste museale Escher collectie ter wereld vormen Kunstmuseum Den Haag en Escher in Het Paleis het centrum van dit bijzondere jubileumjaar. Dit vieren wij mee door de succesvolle documentaire Escher: het oneindige zoeken, van de Haagse regisseur Robin Lutz, terug te halen op het grote doek.
Bottle Rocket - Wes Anderson
Drie vrienden zijn van plan een simpele overval te plegen en gaan op de vlucht.
Fantastic Mr. Fox - Wes Anderson
Een stadse vos kan het niet laten om terug te keren naar zijn boerderij en moet dan zijn gemeenschap helpen de vergelding van de boeren te overleven.
Isle of Dogs - Wes Anderson
Isle of Dogs speelt zich af in Japan en volgt de odyssee van een jongen op zoek naar zijn verloren hond.
Moonrise Kingdom - Wes Anderson
Een paar jonge geliefden ontvluchten hun stad in New England, waardoor een lokaal zoekteam uitwaaiert om hen te vinden.
The Darjeeling Limited - Wes Anderson
Een jaar na de begrafenis van hun vader reizen drie broers per trein door India in een poging een band met elkaar op te bouwen.
Rushmore - Wes Anderson
Een tiener op de Rushmore Academy valt voor een veel oudere leraar en raakt bevriend met een industrieel van middelbare leeftijd. Later komt hij erachter dat zijn liefdesbelang en zijn vriend een affaire hebben, wat hem ertoe aanzet een vendetta te beginnen.
The French Dispatch - Wes Anderson
The French Dispatch presenteert een collectie verhalen uit de laatste uitgave van een Amerikaans tijdschrift dat in de 20ste eeuw in een fictief Frans stadje gemaakt werd.
The Grand Budapest Hotel - Wes Anderson
Een schrijver ontmoet de eigenaar van een ouder wordend eersteklas hotel, die hem vertelt over zijn vroege jaren als lobby jongen in de glorieuze jaren van het hotel onder een uitzonderlijke conciërge.
The Life Aquatic with Steve Zissou - Wes Anderson
Met een plan om wraak te nemen op een mythische haai die zijn partner heeft gedood, roept oceanograaf Steve Zissou (Bill Murray) een team op dat bestaat uit zijn vervreemde vrouw, een journalist en een man die al dan niet zijn zoon is.
The Royal Tenenbaums - Wes Anderson
Alle kinderen van Royal Tenebaum hebben stuk voor stuk een uitzonderlijk talent. Desondanks zijn al hun prestaties teniet gedaan. Royal brengt zijn kinderen weer samen om het contact te herstellen.
Un Petit Frère
Eind jaren tachtig verhuist de alleenstaande moeder Rose met haar twee jonge zonen van Ivoorkust naar de Parijse buitenwijken. Ze krijgt onderdak bij haar familie, die haar onder druk zet om te trouwen met een gezamenlijke kennis.
Glued and Screwed edition 10: Wash - Rinse - Repeat
Glued and Screwed is a monthly shorts programme that is squeezed together with video works by emerging artists.
Asteroid City - Film, Music & Cocktail
On Friday June 16th we screen an Avant Premiere of Asteroid City, from the well-known director Wes Anderson. We kick off the evening with music and cocktails and after the film we will party.

Juni: Wes Anderson maand

Anderson's nieuwste film, Asteroid City, gaat op 22 juni in première en ziet er, ook deze keer, als een echte Wes Anderson-film uit. In het teken van zijn nieuwe première vertonen wij in de gehele maand juni een selectie van films gemaakt door Wes Anderson.

Overlijdensbericht van onze geliefde collega Perry van Spronsen

Wij nemen afscheid van onze geliefde collega Perry van Spronsen, die 26 jaar lang werkzaam is geweest als filmtechnicus bij Filmhuis Den Haag.

Glued & Screwed

Zin in een avond vol experiment en visueel vernieuwende verhalen rondom film? Haak dan aan bij de filmavonden Glued & Screwed van screeningplatform wysiwyg. Na het vertonen van korte films is er ruimte voor dialoog met de makers.

Hoe lees ik een film? met Lidewijde Paris

Samen met Lidewijde Paris zoom je als filmkijker in op het ‘lezen’ van een film. Vooraf geeft ze je een aantal kijk-aanwijzingen zodat ze na de filmvertoning stapsgewijs met de zaal in gesprek kan gaan over het verhaal en hoe dat wordt verteld. Kom je meepraten tijdens de volgende avond? De volgende editie is op woensdag 21 juni. Meer info volgt snel.

Elke woensdagavond: Student nights!

Ben je een student in Den Haag en ga je graag naar de film? Kom dan elke woensdag vanaf 17:00 voor €5,- naar onze student nights!

Surf Filmavonden

Tijdens de Surf Filmavonden dompel je jezelf onder in verschillende surf classics. Van documentaire tot speelfilm, van lokale Haagse maker tot internationaal bekroonde hit. Alle films hebben één ding gemeen: ze gaan over de passie voor de surfsport.

Nu te zien

The Quiet Girl
The Quiet Girl (An Cailín Ciúin) is het ingetogen en betoverende debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad.
Escher: het oneindige zoeken
Dit jaar is het 125 jaar geleden dat de kunstenaar Maurits Cornelis Escher werd geboren. Met de grootste museale Escher collectie ter wereld vormen Kunstmuseum Den Haag en Escher in Het Paleis het centrum van dit bijzondere jubileumjaar. Dit vieren wij mee door de succesvolle documentaire Escher: het oneindige zoeken, van de Haagse regisseur Robin Lutz, terug te halen op het grote doek.
Onder het Maaiveld Junior
De film Onder het Maaiveld junior neemt je mee op een ondergrondse reis naar allemaal beestjes die je nog nooit gezien hebt.
Cairo Conspiracy
Als de grootimam plotseling overlijdt, blijken de moslimbroeders en de Nationale Veiligheidsdienst tegengestelde belangen te hebben. Zonder het te weten wordt Adam gerekruteerd om de keuze voor de nieuwe grootimam te beïnvloeden. Als hij achter de waarheid komt, zit hij gevangen tussen twee vuren.
Superkat Maurice
Maurice is een straatwijze kat die samen met Mees, Zonnebrand en Gevaarlijke Bonen een perfecte 'business' heeft opgezet om veel geld te verdienen. Alles gaat goed tot ze in het plaatsje Bad Blintz komen, waar helemaal geen ratten zijn!
Dalva
Verpletterende debuutfilm over de twaalfjarige Dalva die moet leren dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht.
Historias para no contar
Vijf verhalen over hilarische, pijnlijke en vaak uiterst onhandige tegenslagen in het leven die soms wellicht herkenbaarder zijn dan je lief is.
Metronom
Ana en haar vrienden luisteren naar het verboden radiostation Radio Free Europe, dansen op "Light My Fire" van The Doors en besluiten een brief te schrijven naar de radiohost. Tot de Securitate, de geheime staatspolitie, binnenvalt...
Beau is Afraid
Na de plotselinge dood van zijn moeder moet de zachtaardige maar paranoïde Beau zijn grootste angsten onder ogen komen wanneer hij aan een epische, Kafkaëske tocht begint om de begrafenis bij te kunnen wonen.
Tchaikovsky's Wife
Tchaikovsky's Wife vertelt het verhaal van het tumultueuze huwelijk tussen de beroemde componist en zijn toegewijde vrouw Antonina, die aan haar obsessieve liefde voor haar man uiteindelijk ten onder ging.
Little Richard: I Am Everything
Lisa Cortés exposeert het witwassen van de canon van de Amerikaanse popmuziek in Little Richard: I Am Everything. De documentaire verheldert de zwarte, queer herkomst van rock 'n roll, en stelt de eigenlijke schepper van het genre vast: Richard Wayne Penniman, ofwel Little Richard.
Die Middag
Op een middag kruisen de levens van Roya en Nassim elkaar. Getekend door hun verleden als vluchteling zoeken ze een uitweg. Ze kunnen elkaars redding zijn, maar een gesloten deur staat tussen hen.
La syndicaliste
Wanneer vakbondsafgevaardigde Maureen Kearney als klokkenluider een staatsgeheim onthult, brengt ze de Franse nucleaire industrie aan het wankelen.
War Pony
War Pony is een realistisch drama en een intiem portret over het leven in het Pine Ridge Reservaat.
No Dogs or Italians Allowed
Hartveroverende, magisch originele film over de Italiaanse grootouders van de regisseur, die met vallen en opstaan zich ontworstelen aan de armoede om geluk en welvaart te vinden in Frankrijk.
The Blue Caftan
In The Blue Caftan toont regisseur Maryam Touzani dat liefde verschillende vormen kan aannemen. De fenomenale acteerprestaties van Saleh Bakri en de Belgische Lubna Azabal (Incendies, Adam) zorgen samen met de prachtige cinematografie voor een aangrijpende, warme en universele film.

Binnenkort

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op dinsdag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.