Eternal Spring

Het waargebeurde verhaal van een groep Chinese activisten die een gedurfd en gevaarlijk plan uitvoeren om de Chinese staatstelevisie te hacken. Het doel is de aanklachten van de regering over hun verboden spirituele groepering te weerleggen.

Marcel The Shell With Shoes On

Gebaseerd op Dean Fleischer Camp en Jenny Slate’s populaire korte films en succesvolle boeken. Een charmante komedie en een van de favorieten voor de categorie Beste Animatiefilm tijdens de aankomende Oscars. De film scoort 99% op Rotten Tomatoes en schelpje Marcel heeft in Amerika al vele harten veroverd.

Snow and the Bear

Een meeslepend, kil moordmysterie in een winters, afgelegen dorp in Turkije. Aslı is een jonge verpleegster uit de hoofdstad die onlangs is aangesteld in het kleine dorp. Wanneer een lokale bewoner vermist raakt in de nacht dat ze ruzie met hem heeft, bevindt Aslı zich al snel middenin een spel van verstrengelde machtsverhoudingen, geheimen en twijfel.

Trois couleurs: Rouge

Het derde deel van de Trois couleurs-trilogie waarin Kieślowski refereert naar de drie idealen van de Franse revolutionaire periode: vrijheid, gelijkheid en broederschap.

Valentijn in Filmhuis Den Haag

Op 14 februari vertonen wij achter elkaar 'romantische' films. Kom met je date, vriend, vriendin of kom met jezelf genieten van deze schurende romans. Romantisch met een dikke vette knipoog en dus een schurend randje. Voor iedereen een gratis glas prosecco bij binnenkomst in de zaal.

Hoe lees ik een film? met Lidewijde Paris

Wil je op een andere manier naar film kijken? Kom dan naar de volgende editie van Hoe lees ik een film? Als kijker ga je samen met schrijfster Lidewijde Paris naar de film. Je krijgt een kijkhint vooraf en achteraf praten we na over de literaire aspecten.

Vacature Voor Directeur-Bestuurder (40 uur p.w.)

Wij zoeken een nieuwe directeur. Iemand met groot enthousiasme voor film, die op inspirerende wijze leidinggeeft en helpt om onze ambities te verwezenlijken. Solliciteren kan t/m woensdag 1 februari 2023. Het bureau DDJ& begeleidt deze procedure.

Winter Klassiekers

Januari staat, met onze Winter Klassiekers, in het teken van de Poolse regisseur Krzysztof Kieslowski. We starten op 12 januari met de film Blue, de eerste titel uit Trois Couleurs trilogie uit 1993 met Juliette Binoche in de hoofdrol. Vanaf 19 januari worden de twee andere delen uit de trilogie Blanc en Rouge geprogrammeerd evenals La Double Vie De Veronique en Blind Chance.

Vacature voor Medewerker Publieksservice

Wij zoeken per direct Medewerkers Publieksservice (kaartverkoop en filmcafé). Als Medewerker Publieksservice werk je in het café én in de kaartverkoop. Je zorgt er samen met je collega’s voor dat onze bezoekers zich welkom voelen.

Nu te zien

Close
Lukas Dhont maakt met Close een tedere en aangrijpende film over vriendschap en verantwoordelijkheid.
Triangle of Sadness
De modellen Carl en Yaya stranden met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.
Yuku en de Himalayabloem
Yuku zingt en speelt zich een weg van lied naar lied in dit levendige avontuur vol verrassende vriendschappen en aanstekelijke muziek.
De Acht Bergen
De Acht Bergen (naar de bestseller Le Otto Montagne van Paolo Cognetti) vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno; een jongen uit de bergen.
Mulholland Drive
Actrice Betty Elms reist naar Hollywood waar ze een vrouw ontmoet die net aan de dood is ontsnapt bij een auto-ongeval in Mulholland Drive, Los Angeles. Door de klap van de crash is ze haar geheugen verloren.
The Devil's Drivers
Achternagezeten door het leger, steekt een mensensmokkelaar dagelijks de grens over. Een intiem maar schrijnend portret – gefilmd in een tijdsbestek van acht jaar – van een man met een hachelijk bestaan in een van de gevaarlijkste regio’s van de wereld.
Jesús López
Jesús López, een jonge autocoureur, sterft per ongeluk en laat zijn dorp in verbijstering achter. Zijn neef Abel, een tiener, voelt zich langzamerhand verleid om zijn plaats in te nemen.
Broker
Sang-hyeon en Dong-soo verdienen goed geld aan het stelen van ter vondeling gelegde baby’s, om ze vervolgens aan te bieden op de adoptiemarkt.
Rodeo
Rodeo volgt de zelfstandige jonge vrouw Julia die aansluiting zoekt bij de ondergrondse dirtbike-community waar alles draait om haar grote passie: motoren
Marcel The Shell With Shoes On
Gebaseerd op Dean Fleischer Camp en Jenny Slate’s populaire korte films en succesvolle boeken.
Return to Dust
De bescheiden Ma en de schuchtere Cao zijn verstoten door hun families en worden gedwongen tot een gearrangeerd huwelijk.
All the Beauty and the Bloodshed
Oscarwinnaar Laura Poitras (Citizen Four) creëerde een zeer persoonlijk portret van één van de belangrijkste fotografen van de late 20e eeuw.
Trois couleurs: Blanc (re-release)
Het tweede deel van de Trois couleurs-trilogie waarin Kieślowski refereert naar de drie idealen van de Franse revolutionaire periode: vrijheid, gelijkheid en broederschap.
Trois couleurs: Rouge (re-release)
Het derde deel van de Trois couleurs-trilogie waarin Kieślowski refereert naar de drie idealen van de Franse revolutionaire periode: vrijheid, gelijkheid en broederschap.
La double vie de Véronique (re-release)
Dubbelportret van Weronika in het Poolse Krakau en haar dubbelganger Véronique in Frankrijk. De beide meisjes worden op dezelfde dag geboren, lijden aan dezelfde hartkwaal, zijn beiden muzikaal.
Snow and the Bear
Een meeslepend, kil moordmysterie in een winters, afgelegen dorp in Turkije.
Eternal Spring
Het waargebeurde verhaal van een groep Chinese activisten die een gedurfd en gevaarlijk plan uitvoeren om de Chinese staatstelevisie te hacken. Het doel is de aanklachten van de regering over hun verboden spirituele groepering te weerleggen.
Blind Chance
Witek runs after a train. Three variations follow on how such a seemingly banal incident could influence the rest of Witek's life.

Binnenkort

Mascotte
Met zijn steeds radicaler wordende gedrag brengt tiener Jerry niet alleen zichzelf maar zijn hele familie in gevaar.
Falcon Lake
Een teder maar tegelijkertijd huiveringwekkend verhaal over een eerste liefde.
The Proof of the Pudding
De wereldberoemde architect Herman Hertzberger (90) wil aan het eind van zijn carrière bewijzen dat zijn sociale en duurzame visie op architectuur nog altijd levensvatbaar is. In weerwil van het hedendaagse rendementsdenken strijdt hij voor de transformatie tot woningen van zijn meest iconische gebouw: het voormalige ‘Centraal Beheer’-kantoor in Apeldoorn.
De Koninklijke Republiek
Boeiend en onderhoudend, De Koninklijke Republiek is een feelgoodfilm over vriendschap, vakmanschap en muziek.
No Bears
No Bears is een Iraanse dramafilm, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Jafar Panahi. De film is in het geheim opgenomen in Iran.
Godland
Godland is een imponerende film over het ontdekken van een nieuwe wereld. Het epische en bij vlagen ook droogkomische drama van Hlynur Pálmason (A White, White Day) maakte afgelopen jaar een zegetocht langs vele filmfestivals waar de film onder meer werd geprezen om zijn bijzondere visuele stijl.
Vera
Innemend portret van een actrice van middelbare leeftijd uit de Romeinse high-society die haar weg zoekt in het leven.
The Whale
Een aangrijpend drama van oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsk, waarin hij een ontroerend portret schetst over een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven.
A Way to B
documentaire over het flamboyante, Catalaanse danscollectief Liant La Troca, geleid door danser en choreograaf Jordi Cortés Molina
Kung Fu Leeuw
Jimmy ziet zijn plek als beste Kung Fu leerling ingenomen worden door de zwijgzame Li Jié die indruk maakt met zijn sierlijke martial arts sprongen.
IFFR Preview - Aftersun
Terwijl er voor de beginnende puber Sophie een nieuwe wereld opengaat, worstelt haar vader Calum buiten het zicht van zijn dochter met de zwaarte van het leven.
L'Innocent
De film is een fascinerende mix van komisch drama en romantische actiefilm, met hoofdrollen van Louis Garrel (Le Redoutable) en Noémie Merlant (Les Olympiades).
Nostalgia
Na veertig jaar keert een man terug naar zijn geboorteplaats Napels, een plek vol herinneringen die hem maar niet loslaten.

Filmhuis Flavours by Karsten & Kuiper

Je kunt bij het Filmhuis ook weer genieten van een heerlijk diner, voor of na de film! Hiervoor hebben we een voor velen bekende Haagse favoriet ingeschakeld: Karsten & Kuiper. Speciaal voor het Filmhuis hebben zij een aantal heerlijke vegetarische gerechten samengesteld waarvan je nu in gezelschap - of alleen - kunt proeven.

Elke woensdagavond: Student nights!

Ben je een student in Den Haag en ga je graag naar de film? Kom dan elke woensdag vanaf 17:00 voor €5,- naar onze student nights! Biertje drinken voor, na of tijdens de film? Op vertoon van je filmticket & studentenkaart koop je je tweede Grolsch bier met 50% korting!

Podcasts & playlists

Film schuurt, film knalt, film zucht, film klikt. En Filmhuis Den Haag laat het allemaal horen. In onze podcast en playlists reis je door de geschiedenis van de filmmuziek. Open je oren voor intiem pianospel, melancholische strijkers, opzwepende discobeats... of juist helemaal niets. Luister mee en je ziet meer!

Parkeren met korting

Vanaf heden kunnen bezoekers met een flinke korting parkeren bij garage Centrum (de garage achter het Filmhuis, die voorheen Veerkaden heette)!

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open en ons café van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op dinsdag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.