Over ons • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Over ons

In Filmhuis Den Haag draait alles om onze liefde voor film.

Film biedt talloze verhalen en visies en daagt je uit om je in te leven in de ander. Filmhuis Den Haag wil een bruisende ontmoetingsplek zijn waar het draait om inspiratie, educatie & talent en maatschappelijke verbinding. Van internationale cinema tot nieuw werk van Haagse makers, van klassiekers tot premières en van educatielabs tot panelgesprekken: we bieden de diverse stad een podium om te beleven, te maken én te vertonen. Niet alleen in het Filmhuis zelf, maar ook in de rest van de stad organiseert het Filmhuis in samenwerking met lokale en nationale partners vertoningen en ontmoetingen met film als beginpunt, voor en met de bewoners van Den Haag en de regio.

Met de universele taal van film verleidt het Filmhuis de bezoeker om zich te verdiepen in andere perspectieven. Film is wat ons betreft de ultieme empathie-machine: een middel tegen navelstaren en een stimulans om je eigen identiteit te verrijken met nieuwe ervaringen. De wereldwijde kwaliteitscinema is de basis van waaruit we onze maatschappelijke en educatieve programmering ontwikkelen. Want het Filmhuis is meer dan alleen een plek waar films worden getoond en het tonen van films houdt niet op bij de muren van ons gebouw. 

Om onze missie te realiseren onderscheiden we drie kerntaken: het bieden van artistieke inspiratie, het stimuleren van educatie & talentontwikkeling en het faciliteren van maatschappelijke ontmoetingen.

Wat wij doen

01
02
03
04
05
06
07

Geschiedenis

Filmarchief

Wist je dat het Filmhuis Den Haag één van de grootste filmarchieven van Nederland heeft? Ons archief bevat ruim 1000 boeken, een grote verzameling tijdschriften, ca. 75.000 recensies (van 1935 tot heden) en honderden mappen met knipsels en foto's.

Organisatie informatie

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.