Jouw bezoek • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Jouw bezoek aan het Filmhuis

Filmhuis Den Haag is dé plek voor film in de Hofstad: een culturele ontmoetingsplek waar het draait om de liefde voor film.

Film is kunst én een middel om de wereld te begrijpen en ons begrip voor anderen te vergroten. Bij Filmhuis Den Haag is iedereen welkom; we stimuleren ontmoetingen en leggen verbindingen waar ze niet vanzelfsprekend zijn.

Met zes filmzalen, studio’s, een tentoonstellingsruimte en een sfeervol filmcafé is er altijd wat te zien en te beleven. Jaarlijks bezoeken meer dan 340.000 mensen het Filmhuis, waaronder 19.000 leerlingen voor filmonderwijs.

Café

In ons café kun je dagelijks terecht voor onder anderen een lekkere kop koffie, een stukje taart of cake, lunch, iets lekkers voor bij de borrel of een heerlijk, vegetarisch diner. We nemen geen reserveringen aan. Maar er is genoeg plek dus wandel lekker langs. Klik hier voor meer info en het menu.

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open en ons café van 10.00 tot 00.00 uur. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt je vragen ook stellen per mail via tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Hoe kom je bij het Filmhuis?

Parkeren

Vanaf heden kunnen onze bezoekers met korting (4 uur voor €9,50 euro en 6 uur voor €14,-) parkeren bij garage Centrum (dat is de garage achter het Filmhuis die voorheen Veerkaden heette). Voor Q-Park Spui, aan onze voorzijde, is er géén korting. Je kunt vooraf een plekje kopen, met herkenning van je kenteken kun je dan inrijden. Meer info? Kijk dan hier.

Met een reservering voorafgaand je bezoek ben je verzekerd van een parkeerplaats met korting. 

Openbaar vervoer

Filmhuis Den Haag zit op loopafstand van tramhalte Spui en Bierkade. Kijk op 9292 voor actuele vertrektijden.

Toegankelijkheid voor mensen met een beperking

Het café en filmzaal 1, 2, 5 & 6 zijn goed toegankelijk voor mensen met een beperking en er is een rolstoeltoegankelijk toilet aanwezig. Mocht je gebruik willen maken van een rolstoelplek, willen we je vragen je voor aanvang van de film bij de kassa te melden. Wil je online alvast een van deze plekken reserveren? Stuur dan een mail naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Bezoekersvoorwaarden & huisregels

Het betreden van het Filmhuis impliceert dat iedere bezoeker, inclusief de bezoeker die geen voorstellingen bijwoont, kennisgenomen heeft van deze bezoekersvoorwaarden, de bepalingen ervan aanvaardt zonder voorbehoud en ze ook zal naleven.

Veilig en prettig naar de film

Luister naar onze medewerkers, wees lief voor elkaar en geniet vooral van de film. 

De starttijd van de film is de daadwerkelijke starttijd - onze vertoningen hebben geen reclames. Na aanvang van de film is het niet meer mogelijk naar binnen te gaan. Wees dus op tijd.

Je ticket wordt gecontroleerd bij de zaal.

Bij de zaal begeleidt onze zaalwacht je de zaal in en uit. 

Bezoek Filmhuis Den Haag op Picl

Picl is jouw filmtheater, maar dan thuis. Mis nooit meer een film en kijk het allernieuwste aanbod van Filmhuis Den Haag ook thuis! Voor de momenten dat een film net niet meer draait bij ons, of het net wat beter uitkomt binnen te blijven.

Bezoek Filmhuis Den Haag met je Cineville pas

Ook bij Filmhuis Den Haag ga je met de Cinevillepas zo vaak als je wil naar de film. Voor € 22,50 per maand krijg je onbeperkt toegang tot al onze reguliere films en specials. Onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 18,50. 

Privacy & Cookies

Filmhuis Den Haag heeft privacy en gegevensbescherming hoog op de agenda staan. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die sinds 25 mei 2018 van toepassing is, stelt een aantal nieuwe eisen. Ons privacystatement en cookiebeleid zijn om die reden recentelijk aangepast: bekijk deze via de link hieronder. Mocht u vragen of opmerkingen hebben over hoe wij met uw gegevens omgaan of van uw recht gebruik willen maken dan kunt u een bericht sturen naar privacy@filmhuisdenhaag.nl

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.