Specials • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Specials

Naast de reguliere programmering zijn er ook vaak genoeg specials te zien in het Filmhuis. Of het nou gaat om een heel festival of een filmvertoning met Q&A: er is genoeg te zien. Kijk je mee?

Specials bij het Filmhuis

Cage Rage: A Nicolas Cage Retrospective - 15 februari t/m 13 maart

Laat je meevoeren door de grenzeloze energie en charme van Nicolas Cage tijdens deze speciale maand bij Filmhuis Den Haag. Een viering van een acteur die niet bang is om anders te zijn, en die ons herinnert aan het pure plezier van cinema.

The Zone of Interest + Q&A met producent Jim Wilson - 29 februari

Op 29 februari zal producent Jim Wilson aanwezig zijn voor een Q&A na de vertoning van zijn film 'The Zone of Interest'.

Female Gaze: 'Brainwashed' inclusief lezing van Dana Linssen - 6 maart

Voorafgaand aan de vertoning van de documentaire 'Brainwashed: Sex, Camera, Power' zal Dana Linssen een lezing geven over 'The Female Gaze'.

Vrouwendag: Voorpremière C'è Ancora Domani - 8 maart

Stijlvol en krachtig drama over een huisvrouw in het Rome van 1946, die de eerste stappen zet om zich te onttrekken aan de tirannie van haar man. Exclusieve première voor Vrouwendag!

Hoe Lees ik een Film?: Dream Scenario - 13 maart

In de reeks Hoe lees ik een film? ga je als lezer naar de film met Lidewijde Paris. Je krijgt een kijkhint vooraf en achteraf praten we met zijn allen na over de literaire aspecten. Met deze keer: Dream Scenario.

MtM on Tour: Photophobia - 10 maart

Nieuwe editie van MtM on Tour, waarbij we samen met Movies that Matter speciale filmvertoningen organiseren die worden begeleid door een verdiepend programma. Deze keer in het teken van de film 'Photophobia'.

Female Gaze: 'Brownian Movement' inclusief inleiding door Dana Linssen - 13 maart

Voorafgaand aan een speciale 35mm-vertoning van 'Brownian Movement' zal Dana Linssen een inleiding geven over de relatie tussen deze film en 'The Female Gaze'.

Female Gaze: 'Test Pattern' inclusief inleiding door Dana Linssen - 20 maart

Voorafgaand aan een speciale vertoning van 'Test Pattern' zal Dana Linssen een inleiding geven over de relatie tussen deze film en 'The Female Gaze'.

Surf on, Europe! - Surf Filmavond - 8 en 15 april

Tijdens de eerste editie van Surf Filmavond van 2024 draaien we de documentaire 'Surf on, Europe!' over drie surfers die de turbulente surfwateren van Europa ontdekken.

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.