Previously Unreleased • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Previously Unreleased

Ook deze zomer: Previously Unreleased – een unieke selectie festivalfilms, te zien in Eye en Filmhuizen door heel Nederland vanaf 27 juni!

Ze waren te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar een uitbreng in de Nederlandse bioscoop leek er niet meer in te zitten. Ten onrechte, meent Eye dat, deels in samenwerking met Cinéart en Park Circus, tien opmerkelijke films uit het internationale circuit een zomerse release geeft.

Tot de selectie behoren nieuwe titels van bekende makers als de Roemeense Radu Jude (Do Not Expect Too Much from the End of the World) en de Amerikaanse Kelly Reichardt (Showing Up). Ook de Argentijnse regisseur Lisandra Alonso (Eureka) is een oude bekende van Eye: al sinds zijn debuut (La libertad, 2001) worden zijn films vertoond en/of landelijk uitgebracht. 

De keuze waaiert uit naar Vietnam, met de opname van Thiên An Phams bezwerende debuutfilm Inside the Yellow Cocoon Shell, winnaar van de Camera d’Or, de eerste Vietnamese Camera d’Or sinds L’odeur de la papaye verte van Tran Anh Hung in 1993. Binnen het veld van de Europese arthouse zijn het vooral de ‘spiegelfilms’ van de ervaren Portugese regisseur João Canijo die de aandacht trekken. Met Viver Mal en Mal Viver schetst hij een gelaagd portret van vijf vrouwen die een luxehotel runnen en, aan de andere kant, de hotelgasten. 

Films in dit programma

Showing Up - vanaf 27 juni

Michelle Williams houdt haar spel ontroerend klein als kunstenares Lizzy, die een balans moet zien te vinden tussen haar passie en alledaagse verplichtingen.

Do Not Expect Too Much From the End of the World - vanaf 4 juli

Briljante zwarte komedie kraakt in de verpakking van een stadse roadmovie de uitwassen van het neoliberalisme.

Le gang des Bois du Temple - vanaf 11 juli

Een roofoverval in de periferie van Parijs leidt tot een tragedie, in een film waarin de realiteit hard afrekent met de droom van een beter bestaan.

Eureka - vanaf 18 juli

De inheemse bewoners van een Braziliaans regenwoud zijn al niet veel beter af dan die van een native-American reservaat, in deze magisch-realistische film met een glansrol voor een ooievaar.

Le procès Goldman - vanaf 25 juli

Strakke verfilming van de geruchtmakende rechtszaak rond de Franse revolutionair en crimineel Pierre Goldman uit 1976 kaart meer aan dan de schuldvraag alleen.

Animal - vanaf 1 augustus

Voor Kalia, animateur in een tweederangs strandhotel, wordt het steeds moeilijker de schijn van eeuwige jeugd op te houden in deze gelaagde schets van de Griekse toeristenindustrie.

Peak Season - vanaf 8 augustus

Een New Yorks koppel zoekt rust in landelijk Wyoming, maar onverwacht pakt de vakantie uit als een test voor hun relatie.

Inside the Yellow Cocoon Shell - vanaf 15 augustus

Wanneer Thiện terugkeert naar het platteland van zijn jeugd, blijkt dat het begin van een spirituele (zelf)ontdekkingstocht: slow cinema in zijn meest gedurfde, radicale vorm.

Mal Viver - vanaf 22 augustus

In het eerste deel van een beklemmend tweeluik dat zich in hetzelfde hotel afspeelt, halen drie generaties moeders en dochters elkaar het bloed onder de nagels vandaan.

Viver Mal - vanaf 29 augustus

In Mal Viver bleven de hotelgasten op de achtergrond; in tegenhanger Viver Mal zijn zij het die onder het fileermes van regisseur Canijo belanden.

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.