Sweet Dreams

(ENG below) Een drama dat ons meeneemt naar een Indonesisch eiland in de nadagen van het koloniale tijdperk.

Als de nacht maar niet valt

(ENG below) Worden we gelukkiger wanneer we helemaal geen tegenslag, geen onzekerheid en imperfectie ervaren?

L'été dernier

(ENG below) Wanneer Anne een hartstochtelijke relatie krijgt net de zoon van haar man komen haar carrière en gezinsleven in gevaar.

Nu te zien

Maxie en haar ondeugende tandenfee
Een brutale fee genaamd Violetta verdwaalt in de mensenwereld. Om terug te gaan naar de sprookjeswereld, ontmoet ze en werkt ze samen met een twaalfjarig meisje genaamd Maxie en ontdekt ze haar ware bestemming.
Roter Himmel
Vier jonge mensen komen bijeen, oude en nieuwe vrienden.Geluk, lust en liefde, maar ook jaloezie, wrok en spanningen. Ondertussen branden de bossen.
Les enfants des autres
Rachel ervaart moedergevoelens voor de kleine Leila. Dat levert alle risico’s die het houden van andermans kinderen met zich mee brengen op. Ook begint zij haar eigen kinderwens te herontdekken.
Tótem
Liefdevol en mystiek portret van een Mexicaans gezin dat het leven viert tijdens een bitterzoet verjaardagsfeest.
Sur les chemins noirs
De film die je meeneemt naar een ongekend Frankrijk. Drie jaar geleden kostte een zware val Sylvain Tesson bijna het leven. Hij beloofde zichzelf om dwars door Frankrijk te gaan lopen als hij voldoende zou herstellen. Zijn tocht voerde, door de zelfopgelegde restrictie dat hij alleen over onverharde wegen mocht lopen, dwars door de ongerepte natuur, over soms nauwelijks begaanbaar terrein en langs barre uithoeken.
Strange Way of Life
(ENG below) Silva heeft er 25 jaar over gedaan om eindelijk de woestijn te doorkruisen om zijn oude vriend Jake te bezoeken. De mannen denken terug aan hun jonge jaren in Mexico. Toen maakten ze plannen voor de toekomst. Als duidelijk wordt waarom Silva juist nu de reis door de woestijn heeft gemaakt, is het de vraag of er nu wel een toekomst voor hen samen is.
Le Mépris
Jean-Luc Godards Le Mépris toont Michel Piccoli als een scenarioschrijver die verscheurd wordt tussen de eisen van een trotse Europese regisseur, een ruwe en arrogante Amerikaanse producent, en zijn gedesillusioneerde vrouw, Camille, terwijl hij probeert het script voor een nieuwe filmversie van De Odyssee te bewerken.
Irgendwann werden wir uns alles erzählen
Maria wordt bijna 19 en woont samen met haar vriend Johannes bij zijn ouders op de boerderij. De aantrekkelijke maar 20-jaar oudere Henner zoekt toenadering en één aanraking is genoeg om een overweldigende passie te ontketenen. Het is het begin van een geheime, alles-overheersende relatie.
Irgendwann werden wir uns alles erzählen - EN subs
Set in a warm summer in 1990 in former East Germany, it follows a young woman who begins a relationship with a charismatic farmer who is twice her age.
Luka
(ENG below) Luka is Jessica Woodworths toekomstvisie in zwartwit over het mythische Fort Kairos, gelegen in een post-apocalyptisch landschap. Opgenomen met de flanken van vulkaan de Etna op de achtergrond.
Unicorn Wars
Een gruwelijke en kleurrijke horrorkomedie over de eeuwenoude oorlog tussen een leger van teddyberen en machtige eenhoorns.
This is What I Remember
Volg Zarlyk die zijn geheugen is kwijtgeraakt tijdens zijn werk in Rusland en voor het eerst in twintig jaar terugkeert naar Kirgizië.
Upon Entry
Upon Entry is een spannende psychologische thriller die zowel een licht schijnt op universele luchthavenangsten als een kritische blik werpt op huidige immigratiesystemen.
Upon Entry - EN subs
Upon Entry is a tense psychological thriller that both shines a light on universal airport fears and takes a critical look at current immigration systems.
Unicorn Wars - EN subs
A gruesome and colorful horror comedy about the age-old war between an army of teddy bears and powerful unicorns.
Toen we van de Duitsers verloren
Toen we van de Duitsers verloren - EN subs
It is the day after the lost world championship final between Germany and the Netherlands. Jonas bumps into Daan and although they are not friends, they hang out together on this dull summer day.
Rosa, de kleine bloemenfee
L'été dernier
Anne, een briljante advocaat woont samen met haar man Pierre en hun dochters. Wanneer ze geleidelijk een hartstochtelijke relatie met Theo, de zoon van Pierre uit een eerder huwelijk, krijgt komen haar carriére en gezinsleven in gevaar.
L'été dernier - EN subs
Anne, a brilliant lawyer, lives with her husband Pierre and their daughters. Anne gradually develops a passionate relationship with Theo, Pierre's son from a previous marriage, putting her career and family life in jeopardy.
Als de nacht maar niet valt
Worden we gelukkiger wanneer we helemaal geen tegenslag, geen onzekerheid en imperfectie ervaren?
Sweet Dreams
Een drama dat ons meeneemt naar een Indonesisch eiland in de nadagen van het koloniale tijdperk.
Sweet Dreams - EN subs
A drama that takes us to an Indonesian island in the aftermath of the colonial era.

Specials

Jim Jarmusch: verlengd!

Met zijn kenmerkende witte haar en ultracoole rocksterpersoonlijkheid is Jim Jarmusch de archetypische auteur van de Amerikaanse onafhankelijke film. We tonen een essentiële selectie van zijn films, samenvallend met de 4K gerestaureerde heruitgave van zijn 90's hiphop-samurai cultklassieker Ghost Dog: The Way Of The Samurai.

Black Achievement Month

In het kader van Black Achievement Month vertonen wij verschillende films waarbij Nederlanders met Afrikaanse roots in de spotlight worden gezet. Zo gaat vanaf 5 oktober The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady in première en is er op 11 oktober een speciale vertoning van twee films waarbij ook de regisseurs aanwezig zijn. Benieuwd naar de programmering? Klik dan hieronder.

MUSEUMNACHT @ FILMHUIS DEN HAAG

Het is weer zover! Op zaterdag 7 oktober zijn ook wij weer één van de Museumnacht locaties. Geniet bij het Filmhuis van de cockails, pubquizzen en de dansvloer. Dit wil je niet missen!

Transcreen On Tour

Het TranScreen Filmfestival gaat on tour naar Den Haag! Op zondag 8 oktober opent het eendaagse festival de Coming Out Week in de stad.

Festival De Betovering kunstfestival voor kids

Van 13 tot en met 21 oktober 2023 staat cultureel Den Haag op ongeveer 60 verschillende locaties geheel in het teken van Festival De Betovering! Tijdens De Betovering kijk je in Filmhuis Den Haag naar de mooiste films over het leven onder de grond, (on)gevaarlijke monsters, muzikale muizen en schattige uiltjes. Vind een plekje in de zaal, ga lekker zitten op de zachte stoelen (of pak je stoelverhoger) en laat je meevoeren...

iAfrica Film Festival

Through African Eyes! De 7e editie van het iAfrica Film Festival, van 13 tot 15 oktober, opent op vrijdag 13 oktober met de film Tirailleurs. Laat je betoveren door de diversiteit, creativiteit en authenticiteit van Afrikaanse verhalen. Vrijdagavond zal er een DJ zijn en op zondag kun je een bijzondere boekpresentatie bijwonen. All movies will be subtitled in English!

Hoe lees ik een film?

Samen met Lidewijde Paris zoom je als filmkijker in op het ‘lezen’ van een film. Waar staan de paragliders in de lucht symbool voor, wat is de functie van de structuur, en waarom staat die ene flashback precies halverwege het verhaal? Lidewijde Paris schrijft en spreekt over literatuur. Haar Hoe lees ik?-boeken laten zien hoe literatuur werkt en tijdens de Hoe lees ik een film?-avonden in Filmhuis Den Haag past ze haar leesmethodiek toe op de film van die avond, met een ‘boekenlees-hoofd’ wordt de film bekeken.

Honderd Jaar Horror. Een maand vol klassieke en hedendaagse nachtmerries.

Ontdek de evolutie van het horror genre door de jaren heen met elf topfilms, waaronder 3-D vertoningen van 'The Creature of the Black Lagoon' en twee avant-premières! We trappen af met een Film, Music & Cocktails avond geheel in horror thema op 28 oktober. Op 22 november sluiten we de Haagse horror saga af.

Elke woensdagavond: Student Nights!

StuFi op? No stress! Op vertoon van je studentenpas kan je elke woensdag voor slechts €5 naar de nieuwste films. Biertjes drink je daarna natuurlijk gewoon in ons Filmcafé. Zien we je daar?

Surf Filmavonden

Tijdens de Surf Filmavonden dompel je jezelf onder in verschillende surf classics. Van documentaire tot speelfilm, van lokale Haagse maker tot internationaal bekroonde hit. Alle films hebben één ding gemeen: ze gaan over de passie voor de surfsport.

Binnenkort

Past Lives
Nora en Hae Sung, twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora's familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Ruim twintig jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York.
Medusa Deluxe
(ENG below) Een moordmysterie dat zich afspeelt in een competitieve kapperswedstrijd.
Zomervacht - NFF Slotfilm
Het Nederlands Film Festival presenteert een speciale première van het drama Zomervacht (Joren Molter), waarin de dertienjarige Brian tijdens een broeierige zomervakantie de zorg draagt voor zijn grote broer Lucien, die zwaar verstandelijk gehandicapt is. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt?
Letzter Abend
Een groep vrienden die samenkomen voor het afscheidsfeestje van een stel terwijl ze elkaars prestaties in de gaten houden.
Sages-femmes
Sofia en Louise zijn pas gediplomeerde verloskundigen. Ze worden al snel geconfronteerd met de uitdagingen van het dagelijkse ziekenhuisleven in een kapot gezondheidszorgsysteem.
The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady - BAM
The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady is een film over twee vlijmscherpe vrouwen met inzichten die een verrassend licht werpen op het 'sorry' van Nederland.
Suro
Elena en Ivan. Ze staan op het punt hun eerste kind te krijgen en besluiten de stad te verlaten en naar het platteland te verhuizen om de kurkplantage te resetten.
Suro - Hoe lees ik een film?
Elena en Ivan. Ze staan op het punt hun eerste kind te krijgen en besluiten de stad te verlaten en naar het platteland te verhuizen om de kurkplantage te resetten.
Who Killed the KLF
(ENG below) Het intrigerende, bizarre, humoristische en bij vlagen schokkende verhaal van de opkomst en ondergang van één der grootste dance-acts van de jaren ’80 en ‘90.

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.