Pop-up in eigen huis!

Na een lange sluiting wegens groot onderhoud aan ons pand, ben je weer van harte welkom aan het Spui! Nog niet alles is klaar, maar naast onze boutique cinema zijn ook zaal 1, het café en de gloednieuwe tentoonstelling geopend. Tot ROOTS Film Festival op 18 december werken we aan een stapsgewijze heropening.

Géke Roelink, directeur Filmhuis Den Haag: “De renovatie is vertraagd. Daar kunnen we weinig aan doen. Het onderhoud aan alle installaties vindt plaats op initiatief van de eigenaar van het pand, de gemeente Den Haag. Voor de renovatie moesten we al onze spullen verhuizen en opslaan, ook de projectoren en filmdoeken. Nu bouwen we het hele Filmhuis weer op. Maar door de vertraging kunnen niet alle projectoren tegelijkertijd geïnstalleerd worden. Omdat er heel veel prachtige films klaarliggen willen we niet langer wachten en gaan we zaal voor zaal open. Het is nog niet ideaal, want er wordt nog volop geklust en je ruikt vermoedelijk verflucht. Een soort pop-up in eigen huis dus. Maar de ventilatie is optimaal en we kunnen film kijken, koffie drinken en de weergaloze nieuwe tentoonstelling over soundtrack bekijken én beluisteren."

Het hele Filmhuisteam en de aannemers werken ondertussen overuren om álle filmzaaldeuren zo snel mogelijk weer wagenwijd open te zetten.

Bekijk nu het programma

Programma

Het filmprogramma wordt wekelijks gepubliceerd op www.filmhuisdenhaag.nl

Op zaterdag 27 november huisvesten we het Eastern Neighbours Film Festival

Zaterdag 18 december staat in het teken van ROOTS Film Festival, hét podium en de ontmoetingsplek voor Haags filmtalent.

Tickets en drankjes

Tickets zijn alleen online te koop.

Ons café is geopend! Neem plaats aan een tafeltje of neem je drankje mee de zaal in.

Een corona-toegangspas, mondkapje (als je rondloopt) en 1,5m afstand houden is verplicht.

Reis door de geschiedenis van de filmmuziek