ROOTS Film Festival 2021 Terugblik

Film schuurt, film knalt, film zucht, film klikt... Filmhuis Den Haag laat ook nieuw talent horen. Tijdens het ROOTS Filmfestival 2021 klonken er op 18 december nieuwe geluiden, vertrouwde geluiden en tegengeluiden van Haags talent en filmmakers. Op deze pagina zie je een terugblik van deze fijne middag.

Filmhuis Den Haag stimuleert talent en filmmakers, om op die manier de (Haagse) filmketen te versterken. Zo is het Filmhuis afgelopen drie jaar al ontmoetingsplek én podium voor Haagse filmmakers tijdens het ROOTS Film Festival. Op zaterdag 18 december organiseerde Filmhuis Den Haag de vierde editie!

Het aanbod van de films deze ROOTS 2021 editie was diverser dan ooit. We gingen van de Binkchorst naar de Schilderswijk, we vertoonden degelijke documentaires en kunstzinnige films, we zagen mooie portretten van gelauwerde kunstenaars maar ook van de SRV-man in de wijk.

Maatschappelijke thema’s waren er veel: eenzaamheid, suïcide, zingeving en ook de midlife crisis in de ludieke Midlife Crisis Documentaire. En er werd ook gelachen. Bijvoorbeeld in het blok Edelfiguranten.

Films waren er van KABK studenten, Omroep West filmmakers, Hakuna Rose Stories, 72 HRS, PIP kunstenaars, inmiddels gevestigde Haagse filmmakers als Maarten de Kroon, Marsel Loermans, Robert Hughan en Joosje Duk en natuurlijk de eigen Filmhuis Den Haag filmdocenten poule. 

Kijk de nagesprekken terug onderaan deze pagina!

ROOTS werd financieel mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag.

Playlist

Luister naar 'The Sound of ROOTS' playlist, vol met de favoriete filmmuziek van de deelnemers van het ROOTS Film Festival 2021.
01
02
03

Nagesprekken

Voor je bezoek

Openingstijden

Op maandag zijn we voorlopig nog gesloten. Dinsdag zijn we open van 13.00 - 22.00, woensdag t/m zaterdag van 13.00 - 23.30 en op zondag van 13.00 - 20.00

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op woensdag en vrijdag tussen 14:00 en 15:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.