The Sound of ROOTS

Film schuurt, film knalt, film zucht, film klikt... Filmhuis Den Haag laat ook nieuw talent horen. Tijdens het ROOTS Filmfestival 2021 klinken op 18 december nieuwe geluiden, vertrouwde geluiden en tegengeluiden van Haags talent en filmmakers.

Filmhuis Den Haag stimuleert talent en filmmakers, om op die manier de (Haagse) filmketen te versterken. Zo is het Filmhuis afgelopen drie jaar al ontmoetingsplek én podium voor Haagse filmmakers tijdens het ROOTS Film Festival. Op zaterdag 18 december organiseert Filmhuis Den Haag de vierde editie!

Het aanbod van de films deze ROOTS 2021 editie is diverser dan ooit. We gaan van de Binkchorst naar de Schilderswijk, we vertonen degelijke documentaires en kunstzinnige films, we zien mooie portretten van gelauwerde kunstenaars maar ook van de SRV-man in de wijk.

Maatschappelijke thema’s zijn er veel: eenzaamheid, suïcide, zingeving en ook de midlife crisis in de ludieke Midlife Crisis Documentaire. En er wordt ook gelachen. Bijvoorbeeld in het blok Edelfiguranten.

Films zijn er van KABK studenten, Omroep West filmmakers, Hakuna Rose Stories, 72 HRS, PIP kunstenaars, inmiddels gevestigde Haagse filmmakers als Maarten de Kroon, Marsel Loermans en Joosje Duk en natuurlijk de eigen Filmhuis Den Haag filmdocenten poule. 

Het programma komt binnenkort online te staan.

ROOTS wordt financieel mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag.

Playlist

Luister naar 'The Sound of ROOTS' playlist, vol met de favoriete filmmuziek van de deelnemers van het ROOTS Film Festival 2021.