Jiri Kylian Filmhuis Denhaag

Jiří Kylián in Filmhuis Den Haag

Van 13 t/m 16 april vertonen wij meerdere films van de legendarische choreograaf Jiří Kylián.

Dit seizoen markeert zijn 75ste verjaardag. Er vinden naast filmvertoningen ook meerdere dansvoorstellingen plaats in Amare. Kom eerst genieten van een van de films om vervolgens de avond te vieren met One Of A Kind van het Stuttgart Ballet bij Amare.

Jiří Kylián (Tsjechoslowakije, 1947) begon zijn danscarrière op negenjarige leeftijd aan de School van het Nationale Ballet in Praag. In 1962 werd hij aangenomen als student aan het conservatorium van Praag. Hij verliet Praag toen hij in 1967 een beurs kreeg voor de Royal Ballet School in Londen.  Hierna vertrok hij naar het Stuttgart Ballett onder leiding van John Cranko. Kylián maakte hier zijn debuut als choreograaf met Paradox voor het Noverre Gesellschaft. Na drie balletten voor Nederlands Dans Theater te hebben gemaakt (Viewers, Stoolgame en La Cathédrale Engloutie), werd hij in 1975 artistiek directeur van het gezelschap.

Om zijn bijzondere carrière te vieren vertonen wij meerdere films die in het teken staan van de choreograaf en zijn bijzondere werken:

Car-men (2006), Schwarzfahrer (2014), Scalamare (2017) drie korte films achter elkaar op donderdag 13 & 15 april 17:00 uur 

Between Entrance and Exit vrijdag 14 april 17:00 uur en zondag 16 april 14:30 uur

Stages of a Theatre zondag 16 april 15:45 uur

Forgotten Memories zondag 16 april 17:00 (inclusief nagesprek met Jiří Kylián en moderator Annette Embrechts)

Films in dit programma

Dansvoorstellingen in Amare

Met trots presenteren het Holland Dance Festival en de Kylián Productions het wereldberoemde Stuttgarter Ballett, dat exclusief met Jiří Kylián’s One of a Kind in Amare Den Haag te zien is.

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.