Dark Victory - Bette Davis • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Edmund Goulding

Dark Victory - Bette Davis

Bij een jonge socialiste wordt een inoperabele hersentumor geconstateerd en ze moet beslissen of ze haar laatste dagen waardig zal doorbrengen.

Let op: deze film bevat geen ondertiteling

Davis speelde Judith Traherne, een temperamentvolle erfgename die lijdt aan een kwaadaardige hersentumor. Traherne ondergaat een operatie, maar Dr. Frederick Steele (gespeeld door George Brent) is niet in staat om de tumor volledig te verwijderen. In plaats van de sombere diagnose te stellen, vertelt hij haar dat de operatie geslaagd is en de twee beginnen een romantische relatie. Wanneer Traherne de waarheid over haar aandoening ontdekt, neemt ze een aantal belangrijke en twijfelachtige beslissingen...

Fasten your seatbelts... it's Bette Davis

Fasten your seatbelts en laat je meevoeren door de dynamiek van Bette Davis tijdens deze speciale maand bij Filmhuis Den Haag. Een viering van een actrice die niet bang was om buiten de gebaande paden te treden, grenzen te verleggen en deuren te openen voor een nieuwe generatie vrouwelijk filmtalent. Te zien van 30 mei t/m 30 juni.

Bekijk hier de hele programmering.

Regisseur Edmund Goulding
Cast Bette Davis, George Brent, Geraldine Fitzgerald
Land Verenigde Staten
Taal Engels
Ondertiteling Geen
Speelduur 104 min
Kijkwijzer
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.