Edmund Goulding

Dark Victory

Judith leidt een leeg leven. Nadat ze besluit een operatie te ondergaan realiseert Judith zich dat ze verliefd is op Dr. Steele, maar meer verontrustend nieuws kan haar kans op leven saboteren.

Socialite Judith Traherne (Bette Davis) leidt een weelderig maar emotioneel leeg leven. Paardrijden is een van haar weinige geneugten, en haar stalmeester (Humphrey Bogart) is heimelijk verliefd op haar. Als haar arts, Frederick Steele (George Brent), verteld dat ze een hersentumor heeft, raakt Judith in paniek.. Nadat ze besluit een operatie te ondergaan om de tumor te verwijderen, realiseert Judith zich dat ze verliefd is op Dr. Steele, maar meer verontrustend medisch nieuws kan haar nieuwe relatie en haar tweede kans op leven saboteren.

Max Steiner is de beroemde Oostenrijkse componist van deze film. Scroll voor meer informatie.

Regisseur Edmund Goulding
Land Verenigde Staten
Taal Engels
Ondertiteling
Speelduur 104 min
Kijkwijzer
Alle leeftijden

The Sound Of Max Steiner

Max Steiner (1888 - 1971) was een Oostenrijkse componist en dirigent die tijdens de Eerste Wereldoorlog met internering in Duitsland werd bedreigd en naar Engeland vluchtte voordat hij in 1914 naar Amerika emigreerde en een gevierd componist voor film en theater werd. 

01
02
03

Winter Klassiekers

Tijdens het winterseizoen spelen we heerlijke melodramas met o.a Bette Davis, Lana Turner. Ook  Disney klassiekers en Science fiction, waaronder de enige echte Star Trek, the Motion Picture uit 1979 staan in het programma!

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.