Film & dans • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Film & dans

In samenwerking met Amare en Holland Dance Festival vertoont Filmhuis Den Haag in het weekend van 25 & 26 mei twee dansfilms.

Bij het Filmhuis kan je het weekend van 25 & 26 mei komen genieten van twee dansfilms: Mist (met choreografie door Damien Jalet) en Encore (gemaakt in samenwerking met Hofesh Shechter en zijn gezelschap).

Werk van beide choreografen is daarnaast van woe 29 t/m vr 31 mei in het Amare te zien. Één van Europa’s creatiefste en meest dynamische gezelschappen op het gebied van hedendaagse dans, GöteborgsOperans Danskompani, brengt een double bill van bestaand en nieuw werk: hun grote hit Skid van de Frans/Belgische choreograaf Damien Jalet en de nieuwe choreografie Wild Poetry van niemand minder dan Hofesh Shechter. 

De vertoning van deze films wordt mede mogelijk gemaakt door FIND. Fonds Internationale Dans (FIND) is een samenwerking tussen Amare, Holland Dance Festival en Nederlands Danstheater. De drie Haagse (dans)organisaties bundelen in dit fonds hun krachten met als doel om spraakmakende internationale dansproducties naar Amare te halen en Den Haag als dansstad van Nederland te profileren.

SKID & Wild Poetry door Damien Jalet & Hofesh Shechter te zien bij Amare

Lees meer informatie over de voorstelling in het Amare en bestel dan je kaarten via de link hieronder.

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.