Mist - Film en Dans • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Rahi Rezvani

Mist

Mist is het NDT-debuut van de Belgisch-Franse choreograaf Damien Jalet, wiens creaties visueel verbluffend en kinetisch zijn en ons tot nadenken brengen. Jalet creëerde Mist, een multidisciplinaire dansfilm, in nauwe samenwerking met de Japanse beeldend kunstenaar Kohei Nawa en videograaf Rahi Rezvani.

In samenwerking met Amare en Holland Dance Festival vertoont Filmhuis Den Haag in het weekend van 25 & 26 mei twee dansfilms: Mist (met choreografie door Damien Jalet) en Encore (gemaakt in samenwerking met Hofesh Shechter en zijn gezelschap).

Mist is een multidisciplinaire dansfilm, gemaakt in nauwe samenwerking tussen choreograaf Damien Jalet, de Japanse beeldend kunstenaar Kohei Nawa en videograaf Rahi Rezvani.

Mist, metaforisch en metamorfisch, werd gemaakt te midden van de COVID19-pandemie en geef een gevoel van overgave aan de omgeving, terwijl het een transcendente schoonheid vindt die de kijkers in een hypnotiserende toestand brengt.

Het werk van Damien Jalet is prikkelend, kinetisch en multidisciplinair. Jalet liet zich inspireren door het Nederlandse landschap; mistbanken, wind en zee worden vertaald naar vloeiende bewegingen van de NDT 1-dansers.

Fonds Internationale Dans (FIND) is een samenwerking tussen Amare, Holland Dance Festival en Nederlands Danstheater. De drie Haagse (dans)organisaties bundelen in dit fonds hun krachten met als doel om spraakmakende internationale dansproducties naar Amare te halen en Den Haag als dansstad van Nederland te profileren.

GöteborgsOperans Danskompani in het Amare

Van woe 29 t/m vr 31 mei is één van Europa’s creatiefste en meest dynamische gezelschappen op het gebied van hedendaagse dans te zien in Den Haag. GöteborgsOperans Danskompani brengt een double bill van bestaand en nieuw werk; hun grote hit Skid van de Frans/Belgische choreograaf Damien Jalet en de nieuwe choreografie Wild Poetry van niemand minder dan Hofesh Shechter. 

Lees hier meer informatie over de voorstellingen en tickets.

Regisseur Rahi Rezvani
Land
Taal Geen dialoog
Ondertiteling Geen
Speelduur 50 min
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.