Voortgezet Onderwijs
Ontdek ons aanbod voor het voortgezet onderwijs!
Filmhuis Den Haag biedt workshops en schoolvoorstellingen aan voor leerlingen van ISK, voortgezet- en praktijkonderwijs. Hoe maak je zelf een animatie- of fictiefilm? Hoe werkt filmtaal, en hoe gebruik je het om de emoties van de kijker te beïnvloeden? Wat vertellen films ons eigenlijk over de wereld waarin we leven? Onder begeleiding van professionele filmmakers creëren leerlingen hun eigen animatie-, documentaire of fictiefilm en/of kijken ze - na een inleiding of met een nagesprek - naar prachtige (internationale) speelfilms. Vragen over onze educatieprogramma's? Mail dan gerust naar educatie@filmhuisdenhaag.nl of vul het onderstaande formulier in.
Langskomen bij het Filmhuis? Vraag via onderstaande knop gelijk je educatieprogramma aan!
Workshops en lessen
Workshop Fictie
Stap in de rol van regisseur en ontdek hoe je je eigen fictieverhaal tot leven brengt met filmische technieken en creatieve storytelling.
Workshop Animatie
Ontdek hoe je leven kunt blazen in alledaagse objecten met stop-motion en creëer je eigen magische filmavonturen.
Workshop Documentaire
Leer het verschil tussen fictie en werkelijkheid terwijl je je eigen documentaire maakt en de kracht van observatie ontdekt.
Workshop Beeldgeletterdheid
Ontdek hoe beeldtaal onze kijk op de wereld vormt en leer hoe je als regisseur je eigen verhaal krachtig kunt vertellen.
Lessen Filmgeschiedenis en Filmanalyse
Duik in de wereld van filmgeschiedenis en leer hoe je klassieke en moderne films kunt analyseren om de impact van film te begrijpen.
Aanbod Voortgezet Onderwijs
Film & Inleiding
Leerlingen krijgen een uitgebreide inleiding op de film die ze gaan zien.
Het Scholieren Filmfestival
Filmfestivals dóór en vóór scholieren!
Girl Gang
In het verdiepingsprogramma bespreken we de realiteit van influencers en de invloed van sociale media op ons dagelijks leven.
Shabu
Na afloop van de film gaan we met de leerlingen in gesprek over Shabu, het genre documentaire en het grensgebied tussen feit en fictie.
De Club van Lelijke Kinderen
In de filmzaal krijgen leerlingen inzicht in de sturende werking van media. Waarom is het zo belangrijk om je af te vragen wie een film, nieuwsitem of YouTube-video heeft gemaakt? Wat geloof je wel en wat niet? Een programma over de macht van media en nepnieuws.
De grens van de grap
In dit programma leren scholieren nadenken over het belang van satire voor een vrije en open samenleving.