De Club van Lelijke Kinderen • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

De Club van Lelijke Kinderen

In de filmzaal krijgen leerlingen inzicht in de sturende werking van media. Waarom is het zo belangrijk om je af te vragen wie een film, nieuwsitem of YouTube-video heeft gemaakt? Wat geloof je wel en wat niet? Een programma over de macht van media en nepnieuws.

Film kijken
Als Paul plotseling mee moet op schoolreisje, ontdekt hij dat hij samen met honderden andere 'lelijke' kinderen wordt opgesloten. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt De Club van Lelijke Kinderen op. Via de media gaat hij de strijd aan met de president.

Leerlingen zelf een film laten maken? Tijdens de workshop Beeldgeletterdheid (los te boeken) maken leerlingen een korte (sturende) reportage en ervaren ze zelf hoe eenvoudig het is om de kijker te beïnvloeden.

Programma
Het programma De Club van Lelijke Kinderen bestaat uit een inleiding (20 minuten) en een filmvertoning (90 minuten). Leerkrachten ontvangen lesmateriaal en "Welkom in Filmhuis Den Haag" om het bezoek voor te bereiden en na te bespreken in de klas.

Praktische informatie

LEERJAAR Praktijkonderwijs, vmbo en speciaal onderwijs (leerjaar 1 en leerjaar 2)
AANTAL max. 75 leerlingen
DUUR 115 minuten
PRIJS €7,50