MBO • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

MBO

Film opent ogen.

Filmhuis Den Haag biedt workshops en schoolvoorstellingen aan voor mbo-studenten van niveau 1 t/m 4. Studenten leren hoe ze zelf een animatie- of fictiefilm kunnen maken, kijken een relevante film voor hun studierichting waarvoor ze studeren of kijken - na een inleiding of met een nagesprek - in het kader van Burgerschap naar de mooiste (internationale) (speel)films.

Beeldkraken - lessen waarin studenten kennismaken met de grammatica van film en hoe je met behulp van filmtechnieken de ervaring of interpretatie van het publiek kunt sturen. Kraak de codes door kritisch te leren kijken en (eventueel) te oefenen in de vorm van een eigen productie.

Beeldbouwen - lessen waarin studenten (nieuwe) inzichten in de grammatica van film toepassen op een eigen productie. Studenten vertellen hun eigen verhalen volgens het principe 'show, don't tell', monteren hun eigen materiaal en voegen geluiden/muziek toe. Tot slot kijk de studenten de film terug op het witte doek.

Beeld & Context - lessen waarin studenten leren om actief te kijken, te analyseren, te benoemen en (eventueel) een mening te vormen/te verwoorden.

Heb je een vraag over onze programma's? Mail dan gerust naar educatie@filmhuisdenhaag.nl.

Wil je een programma boeken? Kijk dan onderaan deze pagina of via de pagina van het programma dat je zou willen boeken.