Podcasts & playlists

Krijg je geen genoeg van de verhalen in het filmhuis en onze tentoonstelling? Luister thuis gerust verder in onze playlists en podcasts.

Podcasts

Van Bioscooporgel tot The Wizard of Oz

In de eerste aflevering van The Sound of Cinema-podcast staat de filmmuziek van de jaren '10, '20 & '30 centraal. John de Jong gaat hierover in gesprek met connaisseur en verzamelaar Kees Hogenbirk.

Van The Great Dictator tot Sunset Boulevard

In de eerste aflevering van The Sound of Cinema-podcast staat de filmmuziek van de jaren '40 centraal. John de Jong gaat hierover in gesprek met connaisseur en verzamelaar Kees Hogenbirk.

Van An American in Paris tot Anatomy of a Murder

In de eerste aflevering van The Sound of Cinema-podcast staat de filmmuziek van de jaren '50 centraal. John de Jong gaat hierover in gesprek met connaisseur en verzamelaar Kees Hogenbirk.

Van Breakfast at Tiffany’s tot A Fistful of Dollars

In de eerste aflevering van The Sound of Cinema-podcast staat de filmmuziek van de jaren '60 centraal. John de Jong gaat hierover in gesprek met connaisseur en verzamelaar Kees Hogenbirk.

Van The Godfather tot Aladdin

In de eerste aflevering van The Sound of Cinema-podcast staat de filmmuziek van de jaren '70 & '80 centraal. John de Jong gaat hierover in gesprek met connaisseur en verzamelaar Kees Hogenbirk.

Van Paramaribo tot Den Haag

In deze aflevering staat de filmmuziek uit Bollywood centraal. John de Jong gaat hierover in gesprek met Sunil Somair van Sunil’s Records Center (SRC), een begrip in de Hindoestaanse samenleving.

Van John Barry tot Hans Zimmer

In deze aflevering gaat John de Jong in gesprek met filmcomponist Matthijs Kieboom over zestig jaar James Bond muziek.

Special Film, Vrouw & Politiek! Minister Sigrid Kaag in gesprek met Géke Roelink

Film, Vrouw & Politiek met Ank Bijleveld

De voormalig minister voor Defensie reflecteert in een vraaggesprek met Géke Roelink op barrières en patronen die vrouwen in de politiek tegenkomen.

Playlists

The Sound of the '10s, '20s & '30s

Luister naar klassiekers uit de beginjaren van de cinema.

The Sound of the '40s

Ervaar de dreiging van de oorlog, laat de tijd voorbijglijden met een hitsong uit een "oorlogsklassieker", je betoveren door de klanken van een buitenaards instrument en neurie mee met meeslepende citermuziek uit Wenen.

The Sound of the '50s

Hoor de dreiging van de koude oorlog, laat je overrompelen door grote orkesten uit spektakelfilms, zing mee in de regen, zwijmel bij de violen uit een melodrama en pink een traan weg bij het eenzaamste trompetgeluid ooit.

The Sound of the '60s

Luister naar de jazzy muziek uit spionagefilms, droom weg bij de ijle stem van Audrey Hepburn, zing mee met Simon & Garfunkel, voel de grootsheid van de woestijn en laat Ennio Morricone je meevoeren naar het Wilde Westen.

The Sound of the '70s & '80s

Laat je onderdompelen in de dreigende klanken van een rampenfilm, dans mee op disco van de Bee Gees, waag je in de onvoorspelbare jungle van Vietnam of fluit mee met de meest opwekkende tonen uit een Nederlandse klassieker.

The Sound of Bollywood

Geniet mee met de levendige musicals uit Bollywood en laat je door dans en zang meevoeren in tijdloze verhalen over liefde en onrust.

The Sound of James Bond

Ontdek hoe de 007-muziek zich ontwikkelde door de jaren heen.

The Sound of Morricone

Een lijst met muziek vol immense verbeeldingskracht, scherp oor voor drama, diepe lyriek, experiment, gevoel voor humor en muzikaal vakmanschap.

Playlist The Sound of Chaplin

Luister naar de romantische en orkestrale muziek die Chaplin zelf voor zijn films componeerde.

The Sound of Filmhuis

Luister naar de favoriete filmmuziek van de Filmhuis collega's, voor iedereen die film, muziek & Het Filmhuis een warm hart toedraagt.