Rabin Baldewsingh nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Filmhuis Den Haag Filmhuis Denhaag

Rabin Baldewsingh nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Filmhuis Den Haag

Filmhuis Den Haag is zeer verheugd om per 1 mei Rabin Baldewsingh te verwelkomen als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Hij volgt Dorothée Meijer op die na twee termijnen aftreedt als voorzitter.

Als voormalig politicus en wethouder met verschillende portefeuilles is Rabin Baldewsingh (1962) zeer bekend met Den Haag en de inwoners. Naast zijn bestuurlijke ervaring en relevante netwerk brengt hij voor het Filmhuis liefde voor cultuur mee: zo heeft hij meerdere literaire werken op zijn naam staan en was hij jarenlang actief als scenarioschrijver en maker van diverse documentaires. Sinds oktober 2021 is Baldewsingh regeringscommissaris en vervult hij de functie van Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme. 

Filmhuis Den Haag ziet uit naar de samenwerking met de nieuwe voorzitter, die vanuit deze functie de ambities van het Filmhuis kan versterken. Rabin Baldewsingh onderschrijft de missie van het Filmhuis om met een breed filmaanbod en een rijke randprogrammering van betekenis te zijn voor iedereen in Den Haag en de regio, en om een culturele ontmoetingsplaats te vormen voor het zeer diverse publiek. Ook erkent hij de meerwaarde van filmeducatie voor alle leerlingen en van talentontwikkeling om het cultuurklimaat in Den Haag te versterken.

Met de komst van Baldewsingh nemen wij na 6 jaar afscheid van Dorothée Meijer. Mede dankzij haar is Filmhuis Den Haag door de lastige coronajaren geloodst. Nu de Raad van Toezicht weer compleet is met het aantreden van Merel Goldschmidt (per 1 januari 2023) en Lana Askari (per 1 mei 2023), draagt ze vol vertrouwen het voorzitterschap over aan Rabin Baldewsingh.


Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.