Producent Jim Wilson van The Zone of Interest te gast in Filmhuis Den Haag • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Producent Jim Wilson van The Zone of Interest te gast in Filmhuis Den Haag

Donderdag 29 februari zal Jim Wilson, producent van The Zone of Interest, Filmhuis Den Haag bezoeken voor een Q&A na afloop van de filmvertoning.

The Zone of Interest, het aangrijpende drama dat de banaliteit van het kwaad aan de rand van Auschwitz onderzoekt, nam afgelopen weekend drie BAFTA's mee naar huis: Best Sound, Best British Film en Best Film Not in the English Language. De film is tevens genomineerd voor maar liefst vijf Oscars.

Leendert de Jong, hoofd film: “Wij zijn meer dan vereerd dat de producent van The Zone of Interest Jim Wilson naar het filmhuis komt voor een Q&A na de vertoning van de film. We zien vaak dat er veel lof is voor regisseurs en acteurs van prijswinnende producties, maar dat degene die de film daadwerkelijk tot stand laat komen, de producent, vaak onbekend is. Des te interessanter en vooral mooi dat wij een grote naam als Wilson, met een indrukwekkend portfolio bestaande uit onder andere Shaun of the DeadYou Were Never Really HereThe Lovely Bones en Under the Skin, mogen ontvangen bij het Filmhuis.” 

Over Jim Wilson
Na zijn studie productie aan het American Film Institute begon Jim Wilson zijn carrière als productiemanager bij Fox Searchlight Pictures en vervolgens bij FilmFour. Gedurende deze tijd werkte hij mee aan de ontwikkeling en productie van verschillende films, waaronder Dancer in the Dark, The Filth and the Fury, The Low Down, The Last King of Scotland,The Full Monty, Nil By Mouth en The Ice Storm.

The Zone of Interest is zijn tweede samenwerking met Jonathan Glazer. Eerder werkten de twee samen aan het in 2013 geproduceerde Under the Skin, dat onder andere werd genomineerd voor Beste Britse Film bij de BAFTA’s en op de London Critics Circle Awards werd bekroond tot Beste Film van het Jaar. Wilson won daarnaast op Sundance 2014 de prijs voor Beste Regie en Beste Montage voor zijn film 20.000 Days on Earth, gefocust op schrijver en muzikant Nick Cave. Later waren veel andere titels van Wilson’s hand te zien op Cannes, Sundance en Telluride Film Festival. 

Het programma bij Filmhuis Den Haag wordt gepresenteerd door het UCLA Promise Institute Europe, Filmhuis Den Haag en filmproductie- en distributiebedrijf A24. Wilson zal worden geïnterviewd door Kate Mackintosh, directeur van UCLA School of Law Promise Institute Europe.