Marlon Titre nieuwe directeur-bestuurder Filmhuis Den Haag Filmhuis Denhaag

Marlon Titre nieuwe directeur-bestuurder Filmhuis Den Haag

Filmhuis Den Haag is zeer verheugd om Marlon Titre per 1 augustus 2023 als nieuwe directeur-bestuurder te verwelkomen.

Marlon Titre (1982) studeerde gitaar en compositie aan het Koninklijk Conservatorium, promoveerde aan de Universiteit Leiden en behaalde een MBA aan de Universiteit van Maastricht. Vanuit zijn huidige rol als afdelingshoofd Klassieke Muziek aan het Koninklijk Conservatorium is hij goed bekend met het Haagse culturele veld.

Rabin Baldewsingh, voorzitter Raad van Toezicht Filmhuis Den Haag, noemt de ‘overtuigende ambitie, kennis over cultuur in Den Haag en concrete ideeën om daar op in te spelen en brede leidinggevende ervaring’ als doorslaggevend voor de keuze van de Raad van Toezicht voor Marlon als nieuwe directeur-bestuurder.

Marlon Titre ziet Filmhuis Den Haag als een culturele ontmoetingsplaats waar artistieke programmering, maatschappelijke oriëntatie en filmeducatie samensmelten. Ook onderschrijft hij het belang van meerstemmigheid in de programmering en de kracht van film als beginpunt voor gesprek en ontmoeting. 

Marlon Titre zal per 1 augustus Hanneke Propitius opvolgen die deze rol sinds 1 november op interim basis heeft vervuld.