Interview bij Den Haag FM over 'The Female Gaze' Filmhuis Denhaag

Interview bij Den Haag FM over 'The Female Gaze'

Tijdens een interview met Jessica Mendels vertelt onze hoofd Marketing Communicatie Eva van Ekdom meer over de programmalijn 'The Female Gaze'.

Tegenwoordig heeft men het steeds vaker over de ‘female gaze’ – de vrouwelijke blik. De recensies over Wonder Woman en Barbie stonden er vol mee: alsof het feminisme pas in de 21ste eeuw de filmgeschiedenis is binnengekomen.

Dat is ook wel een beetje waar: lang werd de blik in de filmgeschiedenis bepaald door de ‘male gaze’: de manier waarop mannelijke makers naar hun mannelijke hoofdpersonen keken en met een beetje geluk kwam daar af en toe een vrouwelijk personage aan te pas.

Toch is de female gaze niet het omgekeerde van de male gaze, en is het ook niet een blik die van het gender van de filmmakers, de personages of de toeschouwers afhankelijk is. Dus wat is het wel?

Onze hoofd Marketing & Communicatie Eva van Ekdom vertelt in een radio interview met Jessica Mendels bij Den Haag FM wat er bij het Filmhuis allemaal wordt vertoond tijdens de programmalijn 'Female Gaze'. Vanaf 6 maart zijn er op drie woensdagavonden vertoningen te zien met inleidingen door Dana Linssen.

Bekijk deze pagina voor meer informatie over het hele programma.

Interview bij Den Haag FM