ROOTS Film Festival Filmhuis Denhaag

Podium voor Haagse makers tijdens het ROOTS Film Festival

Filmhuis Den Haag zet Haagse makers in de schijnwerpers tijdens de zesde editie van het ROOTS Film Festival

Op 16 december organiseert Filmhuis Den Haag het ROOTS Film Festival. Dit gratis festival biedt Haagse filmmakers niet alleen een podium en een groot doek, maar geeft hen ook de kans om persoonlijk in contact te treden met andere makers en samen met het publiek in gesprek te gaan over hun films en het Haagse filmklimaat.

Dit jaar staat ROOTS in het teken van het thema ‘distributie’. Met trots presenteren we een selectie van 25 films, gemaakt door diverse filmmakers verbonden aan de regio Den Haag. Voorwaarden daarbij zijn dat de films in het afgelopen jaar gemaakt zijn en lokaal geproduceerd. De filmvertoningen zijn ingedeeld in 12 unieke programmablokken verdeeld over de dag.

Thomas Foster, programmeur bij Filmhuis Den Haag: "Het ROOTS Film Festival is veel meer dan zomaar een filmfestival; ROOTS is een ontmoetingsplek waar het diverse Haagse makers klimaat tot leven komt. Open voor iedereen. Of je nu zelf maker bent of gewoon een liefhebber van film, ROOTS is er om te ontdekken en om in aanraking te komen met de filmindustrie. Met thema’s zoals identiteit of het nachtleven, van afstudeerfilms tot korte films van gevestigde makers: er is voor iedereen wat te ontdekken.”

Marlon Titre, directeur van Filmhuis Den Haag: “Er is ontzettend veel talent in de stad. Als Filmhuis vinden we het belangrijk dat talent een podium te bieden. Tijdens het ROOTS Film Festival brengen we makers in contact met elkaar, met distributeurs en met het Haagse publiek. Zo wordt de rijkdom en diversiteit van de Haagse scene zichtbaar.” 

Naast de 25 filmvertoningen is er ook verschillende randprogrammering op het filmfestival. Om het thema filmdistributie meer te belichten, is er een panelgesprek waarin verschillende perspectieven samenkomen: die van distributeur, programmeur en maker. Het panelgesprek wordt gehouden door Michel Rensen, programmeur bij Go Short Nijmegen, Hidde de Vries, oprichter van Kapitein Kort en hoofd Film bij Cinekid Festival en Joosje Duk, regisseur van de op Netflix gedistribueerde film ‘Happy Ending’.

Ontdek ook de ROOTS talk, waar Heleen Hoogendijk van Amstelfilm vraagstukken bespreekt als: Hoe bereik ik mijn doelgroep op een effectieve manier? Op wat voor manieren speelt filmdistributie een cruciale rol in het succes van films? Tijdens de dag kan je ook in gesprek met De Ontmoeting. Dit talentontwikkelings- en financieringstraject voor nieuwe filmmakers geeft nieuwe makers de kans hun ideeën verder uit te werken en in contact te komen met gevestigde namen binnen de industrie.

Het ROOTS Film Festival wordt ondersteund door de Gemeente Den Haag. Lees meer over het festival en reserveer je kaartje op onze website: https://filmhuisdenhaag.nl/roots-film-festival