Directeur Géke Roelink ontvangt UNIC Achievement Award 2022 • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Directeur Géke Roelink ontvangt UNIC Achievement Award 2022

Feest, want wat zijn we trots! Géke Roelink, algemeen directeur van Filmhuis Den Haag, is uitgeroepen tot de ontvanger van de UNIC Achievement Award voor 2022, die elk jaar wordt uitgereikt als erkenning voor buitengewone toewijding en service aan de Europese cinematentoonstelling.

De Award wordt uitgereikt als onderdeel van de CineEurope Awards Ceremony op donderdag 23 juni in het Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) in Barcelona, ​​Spanje. Hieronder lees je de rest van het nieuwsbericht, gemaakt door UNIC:

"Géke Roelink heeft haar carrière gewijd aan het samenbrengen van gemeenschappen door middel van de Big Screen-ervaring. Géke, al meer dan 20 jaar een sleutelfiguur in de Nederlandse filmindustrie, is sinds 2011 algemeen directeur van Filmhuis Den Haag. Onder haar leiding is de arthouse-bioscoop in Den Haag uitgegroeid tot een van de meest succesvolle bioscopen in Nederland met ongeveer 320.000 bezoekers per jaar waaronder 20.000 studenten en scholieren.

Géke gelooft dat films en bioscoopbezoek een cruciale rol spelen bij sociale inclusie en cruciaal zijn voor een harmonieuze samenleving. Haar inspanningen hebben ervoor gezorgd dat Filmhuis Den Haag het middelpunt van het Haagse culturele leven is geworden en de plaatselijke bioscoop is getransformeerd tot een knooppunt voor sociale en culturele uitwisseling, iets wat werd erkend toen Filmhuis Den Haag in 2015 de Europa Cinemas Award voor beste programmering ontving.

Géke is gespecialiseerd in filmprogrammering, marketing en cultureel management. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en volgde in het kader van haar leiderschapsontwikkeling ook een leiderschapsprogramma bij de Baak.

Haar eerdere rollen waren onder meer Director of Presentation bij het Eye Filmmuseum (2002-2010) en Head of Marketing Communication and Study Information aan de Universiteit van Amsterdam (1998 – 2002). Géke heeft ook verschillende functies als niet-uitvoerend bestuurder en op bestuursniveau bekleed. Géke was onder anderen meer dan 7 jaar bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen (NVBF).

Momenteel is Géke ook adviseur van de Nederlandse Raad van Cultuur en lid van de Raad van Toezicht van het Imagine Film Festival in Nederland. Ze was ook mentor in het UNIC Women's Cinema Leadership Programme.

Phil Clapp, voorzitter van UNIC, verwelkomde de aankondiging van de prijs en zei:

“We zijn absoluut verheugd om Géke te eren op CineEurope 2022. De prijs erkent haar ongelooflijke passie voor het grote scherm, haar uitstekende carrièrepad en haar sleutelrol bij het ontwikkelen van zowel de Nederlandse als Europese bioscoopervaring.

Namens het UNIC-bestuur en collega's uit de hele branche wil ik Géke feliciteren met deze geweldige prestatie”.

Over CineEurope

CineEurope 2022 vindt plaats van 20-23 juni in het Centre Convencions Internacional Barcelona (CCIB) in Barcelona, ​​Spanje. CineEurope is de langstlopende en meest succesvolle Europese conventie en vakbeurs voor grote, regionale en onafhankelijke bioscoopprofessionals. CineEurope biedt exclusieve vertoningen en productpresentaties van aankomende films, gesponsorde evenementen, actuele en informatieve seminars en de CineEurope Trade Show. CineEurope is de officiële conventie van de Union Internationale des Cinémas/International Union of Cinemas (UNIC)."

Over UNIC

De Union Internationale des Cinémas/International Union of Cinemas (UNIC) vertegenwoordigt de belangen van brancheverenigingen en bioscoopexploitanten in 39 landen in Europa en aangrenzende regio's.

Over Film Expo Group

De Film Expo Group is de belangrijkste organisator van evenementen in de filmindustrie. De Film Expo Group produceert CineEurope, gehouden in Barcelona; ShowEast, gehouden in Miami; en CineAsia, gehouden in Bangkok.