De Italiaanse actrice Gina Lollobrigida (95) overleden Filmhuis Denhaag

De Italiaanse actrice Gina Lollobrigida (95) overleden

De Italiaanse actrice Gina Lollobrigida is op 95-jarige leeftijd overleden. Ze was behalve actrice ook fotograaf en beeldhouwer en werd gezien als het eerste grote Europese sekssymbool na WO II.

Gina Lollobrigida werd gezien als de Europese tegenhanger van Marilyn Monroe. Met haar sensualiteit in films en tijdschriften bereikte ze wereldfaam. La Lollo, zoals ze werd genoemd, overleed op 16 januari in een kliniek in Rome. Ze lag al enige tijd in het ziekenhuis.

Lollobrigida speelde in de jaren 50 van de vorige eeuw vooral in Italiaanse komedies, later ook in Amerikaanse en Franse films. Haar bekendste rollen speelde zij in films als  Pane, amore e fantasia (1953),  Trapeze (1956),  Notre-Dame de Paris (1956), Anna di Brooklyn (1958),  Solomon and Sheba (1959), Come September (1961).

In de beneden vitrine van Filmhuis Den Haag, rechts van de kassa, vind je een eerbetoon met krantenartikelen, foto's en programmaboekjes die een glimp van haar carrière geven.

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.