Het voor vijf Oscars genomineerde American Fiction toch te zien in Nederlandse filmtheaters • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Het voor vijf Oscars genomineerde American Fiction toch te zien in Nederlandse filmtheaters

Het voor vijf Oscars genomineerde American Fiction van regisseur Cord Jefferson zou de Nederlandse bioscopen niet halen, maar is nu dankzij Amazon Prime Video, vanaf 8 maart toch exclusief te zien in de filmtheaters aangesloten bij het Nederlands Filmtheater Overleg (NFO).

American Fiction is een scherpe satire over een Afro-Amerikaanse romanschrijver die uit frustratie besluit een boek vol clichés over zwarte Amerikanen te schrijven. En dat wordt een daverend succes… De film kreeg maar liefst vijf Oscar-nominaties, waaronder voor Beste Film en Beste Acteur.

American Fiction werd gebaseerd op de roman ‘Erasure’ van Percival Everett uit 2001. We volgen romanschrijver Thelonious 'Monk' Ellison, gespeeld door Jeffrey Wright, die het zat is dat de gevestigde literaire orde profiteert van zwart amusement. Onder een pseudoniem schrijft hij een bizarre satire over stereotiepe ‘zwarte’ boeken, die hem vervolgens in het hart drijft van de hypocrisie en waanzin die hij zegt te verafschuwen. Slim, grappig en aangrijpend: American Fiction laat je net zo vaak lachen als dat het je aan het denken zet.

American Fiction is vanaf 8 maart te zien bij

Filmhuis Alkmaar - Alkmaar

Eye - Amsterdam

Bioscoop het Ketelhuis – Amsterdam

Rialto de Pijp – Amsterdam

Rialto VU – Amsterdam

Oxville Cinema – Amsterdam

De Gigant – Apeldoorn

Focus - Arnhem

Filmhuis Bussum – Bussum

Filmhuis Lumen - Delft

Verkadefabriek – Den Bosch

Filmhuis Den Haag – Den Haag

Mimik - Deventer

Concordia – Enschede

Forum - Groningen

Schuur – Haarlem

Filmtheater Hilversum – Hilversum

Slieker Film - Leeuwarden

Lumière - Maastricht

Lux – Nijmegen

LantarenVenster - Rotterdam

Hoogt on Tour – Utrecht

De Fabriek – Zaandam

Over NFO

Het Nederlands Filmtheater Overleg (NFO) is een vereniging van (middel)grote gesubsidieerde filmtheaters in Nederland. Het NFO is opgericht om een collectieve stem te geven aan de aangesloten instellingen en zo hun culturele, maatschappelijke en educatieve taak te borgen, samen met de positie van dit segment van filmvertoners.

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.