Glued & Screwed Filmhuis Denhaag

Glued & Screwed

Zin in een avond vol experiment en visueel vernieuwende verhalen rondom film? Haak dan aan bij de filmavonden Glued & Screwed van screeningplatform wysiwyg In Filmhuis Den Haag.

--------------------

Excited for a night full of experimentation and visual innovative stories all around film? Then join the film nights Glued & Screwed of screeningplatform wysiwyg in Filmhuis Den Haag.

(English below)

Kort experiment op het doek.

Glued & Screwed wordt georganiseerd door experimenteel screeningplatfoms, en is als filmavond een platform voor experiment van (jonge) kunstenaars, ontwerpers en andere makers, zowel internationaal als lokaal. Juist de films die missen in het reguliere filmlandschap krijgen hier een podium. Zie het als een reis naar experimenteler landschap, een verkenning van visuele vocabulaires. 

Binnen de muren van de filmzaal vermengen meerdere, kortere films zich tot een thema. Neem het thema dromen; met hallucinerende beelden, waar je je als kijker doorheen zal bewegen. Observeren, adem inhouden, interpreteren, soms ook loslaten. Van een duizelingwekkende hoeveelheid beelden naar slechts één kader op herhaalmodus. Daar waar een eerste film je misschien onbewust in een surreële droomstaat brengt, klap je met een laatste film opeens weer uit je meditatieve bewustzijn, terug de zaal in. 

Vraagtekens rondom vorm, verhaal en visuele beeldtaal worden niet geschuwd: wat is echt en wat is niet echt? Glued & Screwed maakt juist plek voor makers die zich niet per definitie profileren als filmmaker, maar de vorm film als medium gebruiken voor hun kunstproject. “Voor hen is de vorm film een sub-onderwerp”, vertelt organisator Mike. “Zij zien het meer als een soort onderzoek: wat betekent de camera voor mij?”

Experiment staat dus centraal, bijvoorbeeld bij het werk, Southern Bypass: 5.49-6am, van Christopher Tym: "Mijn films spelen zich altijd af op dezelfde plaats. Daarmee wil ik de aandacht en het bewustzijn van de kijker onbewust sturen. Je ziet iets gecentreerd in beeld en alles eromheen begint te bewegen. Juist door dat vervreemdende gevoel begint het gevoel van tijd te vervagen. Het is bijna meditatief." Voor Tym is zo'n korte film ook een studie: "Het was een test, en ik ben benieuwd naar wat het bij de kijkers teweeg brengt. Raak je geïrriteerd, werkt het juist rustgevend?" 

Tijdens een nagesprek met makers in de zaal of bij de borrel beneden is er ruimte voor dialoog en interpretatie. Pak je koffer, en reis mee naar nieuw, experimenteel landschap op het scherm.

-----------------------------------

(ENGLISH): Glued & Screwed is organised by experimental screeningplatforms and is as film night a platform for experiments for (young) artists, designers and other creators, international as well as local. Especially, the films that are missed in the regular film environments are offered a stage here. Think of it as a journey to a more experimental environments, an exploration of visual vocabularies.

01
02
03
04

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.