N'Importe Quoi + Wendy - Rewire Festival • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Luke Fowler, Frances Scott & Chu-Liu Shewring

N'Importe Quoi + Wendy - Rewire Festival

Onderdeel van Rewire Festival 2024

no dialog | no subtitles

Deze vertoning bestaat uit de volgende twee films.

N'Importe Quoi (Luke Fowler, 2023, 9') Componist Brunhild Ferrari, geboren in 1937 in Duitsland, verhuisde in 1959 naar Parijs waar ze componist Luc Ferrari ontmoette en met hem trouwde. Brunhild Meyer, die in de jaren 70 en 80 een aantal radiokunstwerken maakte voor radiostation Südwestrundfunk, begon zich in het laatste decennium langzaam te ontpoppen als componist - ze nam de achternaam van haar man pas aan na zijn dood. Deze film biedt perifere blikken in hun gezamenlijke leven en werk, maar weerstaat een traditioneel biografisch verhaal. N'Importe Quoi (for Brunhild) staat in veel opzichten in de traditie van filmmaker Luke Fowler's impressionistische portretten van mensen die een impact hebben gehad op zijn persoonlijke en artistieke leven.

Wendy (Frances Scott, Chu-Li Shewring, 2023, 38') Wendy is een filmreactie op het werk van componiste, elektronische muziekvernieuwer en polymathica Wendy Carlos. Het werk draait om een duetrepetitie voor vier handen op één piano. Frances Scott en Chu-Li Shewring leren samen Timesteps spelen, getranscribeerd van de originele partituur van Carlos, voor het eerst bedacht voor Anthony Burgess' boek A Clockwork Orange (1962), en later gerealiseerd voor de soundtrack van Stanley Kubricks verfilming in 1971. no dialog | no subtitles

Rewire Festival 2024

Rewire is an annual international festival for adventurous music. Across four days from 4 - 7 April 2024, Rewire will return to The Hague with its thirteenth festival edition, bringing together a wide range of musical and interdisciplinary performances, specially commissioned works, club nights, installations, talks, screenings, and more. Click here for more information.

Regisseur Luke Fowler, Frances Scott & Chu-Liu Shewring
Land Verenigd Koninkrijk
Taal Geen dialoog
Ondertiteling Geen
Speelduur 47 min
01
02

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.