Inside the Yellow Cocoon Shell (Previously Unreleased) • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Thien An Pham

Inside the Yellow Cocoon Shell - Previously Unreleased

Wanneer Thiện terugkeert naar het platteland van zijn jeugd, blijkt dat het begin van een spirituele (zelf)ontdekkingstocht: slow cinema in zijn meest gedurfde, radicale vorm.

Thiện, een regisseur van bruiloftsreportages in Saigon, neemt de zorg op zich voor zijn vijfjarige neefje Dao na het overlijden van zijn schoonzus. Tijdens hun reis naar zijn geboortegrond voor de begrafenis, beleeft Thiện een spirituele ontdekkingstocht terwijl hij worstelt met zijn geloofstwijfels. Overal in Vietnam komt hij christelijke symbolen tegen, maar zijn pad naar zingeving is complex en wordt gekenmerkt door betekenisvolle ontmoetingen en een vervagende grens tussen realiteit en droom. Debutant Phạm Thiên Ân presenteert dit verhaal met lange takes, trage zooms en een spaarzame montage, waardoor de film een gedurfde vorm van slow cinema wordt.

Previously Unreleased

Ze waren te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar een uitbreng in de Nederlandse bioscoop leek er niet meer in te zitten. Ten onrechte, meent Eye dat, deels in samenwerking met Cinéart en Park Circus, tien opmerkelijke films uit het internationale circuit een zomerse release geeft.

Regisseur Thien An Pham
Land Vietnam, Singapore, Frankrijk, Spanje
Taal Vietnamees
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 178 min
Kijkwijzer
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.