“Hoe mijn School Verdween” Filmhuis Denhaag

Remy Vlek

Hoe mijn School Verdween

Een onthullende reis door de opkomst en ondergang van het Aloysius College in Den Haag, verteld door oud-leerling Remy Vlek die de diepgaande veranderingen aan den lijve heeft ondervonden.

Een film over geschiedenis en ondergang van het Aloysius College in Den Haag (het AC).

Als oud-leerling vertelt Remy Vlek het verhaal over de grote verandering van deze school waar zijn vader en broers ook op hebben gezeten. De Katholieke Elite school, opgericht in 1917, was tot eind jaren zestig een jongensschool geleid door Jezuïeten. Het was een vermaard instituut dat ministers en 'Captains of Industry' afleverde.
Maar eind jaren zestig was er ook een breuklijn:
door de crisis in de Katholieke Identiteit werden veel leerlingen tegendraads en opstandig; er werden, waaronder Remy hemzelf, 6 jongens uit één klas van school gestuurd.

In 1971 werd de school gemengd met meisjes en vanaf 2000, de laatste periode dat de school bestond, werd de school steeds multicultureler. Rumoerige jaren volgden, tot de school in 2015 werd gesloten na een vernietigend rapport van de Onderwijsinspectie.

Wat ging daar allemaal aan vooraf? 'Hoe Mijn School Verdween' laat de geschiedenis zien van een verloren schooltijd, aan de hand van herinneringen en belevingen van oud-leerlingen, medewerkers en andere betrokkenen.


Regisseur Remy Vlek
Land Nederland
Taal Nederlands
Ondertiteling Engels
Speelduur 83 min
01
02

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.