Eureka (Previously Unreleased) • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Lisandro Alonso

Eureka - Previously Unreleased

De inheemse bewoners van een Braziliaans regenwoud zijn al niet veel beter af dan die van een native-American reservaat, in deze magisch-realistische film met een glansrol voor een ooievaar.

Een archetypische cowboy (Mortensen) sjokt een archetypisch westernstadje binnen op een archetypische wraakmissie. Maar het blijkt slechts een film in de film te zijn, die de kijker vervolgens meeneemt naar een hedendaags Native-American reservaat. Hier wordt politieagente Aliana geconfronteerd met de gevolgen van uitzichtloze armoede, zoals geweld en openbare dronkenschap.

Aliana's nichtje Sadie ziet slechts één uitweg uit de misère: een toverdrankje van haar grootvader dat nieuwe dimensies opent. Vervolgens verplaatst de handeling zich naar het Braziliaanse regenwoud in 1974, waar de bevolking het net zo zwaar heeft als in de VS, ongeacht de tijdsperiode.

Previously Unreleased

Ze waren te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar een uitbreng in de Nederlandse bioscoop leek er niet meer in te zitten. Ten onrechte, meent Eye dat, deels in samenwerking met Cinéart en Park Circus, tien opmerkelijke films uit het internationale circuit een zomerse release geeft.

Regisseur Lisandro Alonso
Land Argentinië, Mexico, Portugal, Frankrijk, Duitsland, Nederland
Taal Engels, Portugees, Chatino
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 147 min
Kijkwijzer
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.