Michail Kalatozov

De brief die nooit verzonden werd

Deze Russische klassieker van Michail Kalatozov (Als de kraanvogels overvliegen, Soy Cuba) was onderdeel van de Gouden Palm-competitie in Cannes en is nu te zien als digitale restauratie.

Van de drie films die Michail Kalatozov draaide met cameraman Sergej Oeroesevski is De brief die nooit verzonden werd de minst bekende titel. Hun films Als de kraanvogels overvliegen en Soy Cuba zouden beroemder worden.

De film handelt over een expeditie van vier jonge geologen naar de afgelegen Siberische wildernis, op zoek naar het kostbare diamant. In een van de hoofdrollen zien we Tatjana Samojlova, de actrice uit Als de kraanvogels overvliegen en op dat moment hard op weg om een van de nieuwe sterren van de Sovjet-cinema te worden.

De brief die nooit verzonden werd lijkt op het eerste gezicht een avonturenfilm in de sociaal-realistische traditie, maar gaandeweg neemt de film een andere wending. De Sovjet-mens blijkt niet opgewassen tegen de ontketende Siberische natuur, wanneer een enorme bosbrand het viertal dwingt tot een vlucht voor hun leven.

Regisseur Michail Kalatozov
Land Sovjet Unie
Taal Russisch
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 93 min
Kijkwijzer

12+

Angst

01
02
03
04
05
06
07
08

Meer van Michail Kalatozov

De grote Sovjet-regisseur Mikhail Kalatozov staat bekend om zijn virtuoze, emotioneel aangrijpende films. In december vertonen we twee van zijn digitaal gerestaureerde klassiekers. Naast De brief die nooit verzonden werd zie je in Filmhuis Den Haag ook het meesterlijk gefilmde Als de kraanvogels overvliegen.

Voor je bezoek

Tentoonstelling

Beleef nu voor of na je filmbezoek ook de tentoonstelling over soundtracks: The Sound of Cinema.

Kassa

Meer info over tickets, prijzen & kadobonnen? Check dan onze bezoekerspagina.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.