Animal - Previously Unreleased • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Sofia Exarchou

Animal - Previously Unreleased

Voor Kalia, animateur in een tweederangs strandhotel, wordt het steeds moeilijker de schijn van eeuwige jeugd op te houden in deze gelaagde schets van de Griekse toeristenindustrie.

Hotel Mirage is een Grieks strandhotel voor oudere toeristen die genieten van entertainment zoals dansvoorstellingen, bingo en aquarobics. Voor Kalia en haar jonge collega-animateurs betekent dit werk een bohemienachtig bestaan zonder veel klachten. Na negen jaar begint Kalia echter de onvermijdelijke fysieke en mentale slijtage te voelen. Ze kampt met een akelige beenwond door een val in de discotheek en verdooft haar pijn met alcohol en oppervlakkige seksuele relaties. Regisseur Sofia Exarchou benadrukt de leegte in Kalia's leven door het ontbreken van een plot, waarbij de versomberende blik in Kalia's ogen het ware verhaal vertelt.

Previously Unreleased

Ze waren te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar een uitbreng in de Nederlandse bioscoop leek er niet meer in te zitten. Ten onrechte, meent Eye dat, deels in samenwerking met Cinéart en Park Circus, tien opmerkelijke films uit het internationale circuit een zomerse release geeft.

Regisseur Sofia Exarchou
Land Griekenland, Oostenrijk, Bulgarije, Cyprus, Roemenië
Taal Grieks, Engels, Duits
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 116 min
Kijkwijzer
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.