Michail Kalatozov

Als de kraanvogels overvliegen

Meesterlijk gefilmde liefdesgeschiedenis ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, winnaar van de Gouden Palm in Cannes en digitaal gerestaureerd.

Een jong stel wordt gescheiden als de Duitsers de Sovjet-Unie binnenvallen. Hij neemt dienst en vertrekt naar het front, maar wat betekent de oorlog voor de thuisblijvers?

Regisseur Michail Kalatozov laat de propaganda achterwege en stelt de individuele emoties centraal. Dat maakt deze film over een tragische liefdesrelatie tijdens de Tweede Wereldoorlog uniek binnen de Sovjet-cinema. Zijn nieuwe filmtaal, vol verrassende cameraposities, bereidde de weg voor jonge vernieuwingsgezinde cineasten als Marlen Choetsjiev en Andrej Tarkovski. Het werd, mede dankzij de superieure fotografie van cameraman Sergej Oeroesevski in het brede formaat Sovscope, een klassieker. Digitale restauratie door Mosfilm.

Regisseur Michail Kalatozov
Land Sovjet Unie
Taal Russisch
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 95 min
Kijkwijzer

12+

Angst

Geweld

01
02
03
04
05
06

Meer van Michail Kalatozov

De grote Sovjet-regisseur Mikhail Kalatozov staat bekend om zijn virtuoze, emotioneel aangrijpende films. In december vertonen we twee van zijn digitaal gerestaureerde klassiekers. Naast Als de kraanvogels overvliegen zie je in Filmhuis Den Haag ook het visueel verbluffende De brief die nooit verzonden werd.

Voor je bezoek

Tentoonstelling

Beleef nu voor of na je filmbezoek ook de tentoonstelling over soundtracks: The Sound of Cinema.

Kassa

Meer info over tickets, prijzen & kadobonnen? Check dan onze bezoekerspagina.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.