Festival De Betovering

Laat je betoveren door de magie van film in Filmhuis Den Haag!

Festival De Betovering is het jaarlijkse kunstfestival voor kinderen tijdens de herfstvakantie.

Van 13 tot en met 21 oktober 2023 staat cultureel Den Haag op ongeveer 60 verschillende locaties geheel in het teken van Festival De Betovering! Met dit jaar ruim 300 nationale en internationale voorstellingen, films en workshops belooft de 24ste editie van dit jaarlijkse festival in de herfstvakantie weer een groot feest te worden voor álle kinderen t/m 12 jaar.


Tijdens De Betovering kijk je in Filmhuis Den Haag naar de mooiste films over het leven onder de grond, (on)gevaarlijke monsters, muzikale muizen en schattige uiltjes. Vind een plekje in de zaal, ga lekker zitten op de zachte stoelen (of pak je stoelverhoger) en laat je meevoeren…

Het programma

Kapsalon Romy
De band tussen de 10-jarige Romy en haar strenge oma, kapster Stine, is broos, maar verandert ingrijpend als oma steeds vergeetachtiger wordt. Met frisse tegenzin past oma Stine op haar kleindochter Romy, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken.
Yuku en de Himalayabloem
Yuku zingt en speelt zich een weg van lied naar lied in dit levendige avontuur vol verrassende vriendschappen en aanstekelijke muziek.
De Gebroeders Schimm
Last van spoken, klopgeesten of paranormale pest? De Gebroeders Schimm helpen je uit de nood. Waar monsters op de loer liggen, komen deze professionele spokenjagers in actie.
Onder het Maaiveld Junior
Wist je dat er in een handje grond meer bodemdiertjes leven dan dat er mensen op de aarde wonen? Meer dan acht miljard dus! De film Onder het Maaiveld junior neemt je mee op een ondergrondse reis naar allemaal beestjes die je nog nooit gezien hebt.
Shooom’s Avontuur
Terwijl de storm raast over het moeras, komt uiltje Shooom uit het ei gekropen en wordt meteen uit het nest geblazen.
Ernest & Célestine: op avontuur in Brabbelland
Ernest en Célestine gaan naar Brabbelland, het land waar Ernest vandaan komt, om zijn kapotte viool te laten repareren. Ernest wil helemaal niet terug, maar Célestine weet hem over te halen.
Workshop Beeld voor Beeld - Stop Motion
In animatiefilms kan álles! Tijdens deze workshop maak je een eigen animatiefilm! Maak van klei, papier of andere materialen je fantasie werkelijkheid en laat alles - beeld voor beeld - uiteindelijk bewegen…
Workshop Dansende Dieren
Breng dieren van papier of klei tot leven en laat ze dansen op muziek! In deze workshop ontdek je hoe stop motion films tot stand komen en laat je je eigen dier bewegen en dansen. 

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.