Workshop Fantastische Film Groep 5 t/m 8 • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Workshop Fantastische Film Groep 5 t/m 8

Leerlingen leren tijdens deze workshop hoe je een verhaal dat je in je hoofd hebt, om kunt zetten in beeld. Op basis van een zelfbedacht verhaal maken de leerlingen een eigen storyboard, kruipen ze in de huid van een filmregisseur, geluidstechnicus, acteur of actrice, en leren ze hoe belangrijk montage is voor het presenteren van een begrijpelijk verhaal. Tot slot kijken de leerlingen hun producties terug op het witte doek.

Leerdoelen:

- De leerlingen maken kennis met film als kunstvorm en als medium om verhalen te vertellen.
- De leerlingen krijgen inzicht in het belang van montage voor de constructie van een begrijpelijk verhaal en maken kennis met begrippen als chronologie, flashback en flash forward.
- De leerlingen maken kennis met filmtechniek en weten wat het verschil is tussen een close-up, een medium shot en een long shot.
- De leerlingen kunnen in groepjes onder begeleiding een kort verhaal bedenken met een duidelijk begin, midden en einde.
- De leerlingen kunnen dit verhaal omzetten in een eenvoudig storyboard.
- De leerlingen kunnen de opgedane kennis over filmtechniek onder begeleiding toepassen voor het verfilmen van hun eigen verhaal.
- De leerlingen kunnen eenvoudige en bijpassende geluidseffecten/muziek aan hun film toevoegen.
- De leerlingen kunnen a.d.h.v. gestelde vragen reflecteren op hun eigen werk en passende vragen formuleren n.a.v. het werk van hun medeleerlingen.
- Naast de focus op kennis over media en mediavaardigheden, worden de leerlingen tijdens de workshop gestimuleerd om samen te werken, te onderzoeken, te luisteren en te creëren.

Kunstzinnige Oriëntatie: 54 & 55 & 56

Deze workshop is door scholen los te boeken of als onderdeel van de Cultuurschakel-leerlijn Mediacultuur.

Praktische informatie

LEERJAAR Groep 5 t/m 8
AANTAL max. 30 leerlingen (aangepast programma mogelijk voor grotere groepen)
DUUR vanaf 3 uur
PRIJS vanaf 440 euro per 30 leerlingen