Workshop Beeldtoveren Groep 1 t/m 4 • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Workshop Beeldtoveren Groep 1 t/m 4

Leerlingen ontdekken tijdens deze workshop hoe je je ogen voor de gek kunt houden en stilstaande objecten kunt laten bewegen. Magisch toch? In kleine groepjes gaan de leerlingen vervolgens op onderzoek uit en wekken ze hun eigen tekeningen, Playmobil of andere materialen tot leven in hun een eigen stop-motion film.  

Leerdoelen:

- De leerlingen experimenteren met optisch speelgoed (flipboekje, thaumatroop) en maken kennis met de illusie van beweging op basis van stilstaande beelden.
- De leerlingen maken kennis met de techniek stop-motion, o.a. aan de hand van korte films en een making of.
- De leerlingen krijgen inzicht in het effect van geluid en/of muziek op beeld.
- De leerlingen kunnen in groepjes onder begeleiding een kort en verfilmbaar verhaal bedenken met een duidelijk begin, midden en einde.
- De leerlingen kunnen in groepjes onder begeleiding van de docent m.b.v. de techniek stop-motion (fotografie) en eenvoudige materialen (tekeningen, Playmobil, kartonnen illustraties, etc.) hun verhaal verfilmen.
- De leerlingen kunnen a.d.h.v. gestelde vragen reflecteren op hun eigen werk en passende vragen formuleren n.a.v. het werk van hun medeleerlingen.
- Naast de focus op kennis over media en mediavaardigheden, worden de leerlingen tijdens de workshop gestimuleerd om samen te werken, te onderzoeken, te luisteren en te creëren.

Kunstzinnige Oriëntatie: 54 & 55 & 56

Deze workshop is door scholen los te boeken of als onderdeel van de Cultuurschakel-projecten Digitale Verhalen & Verhalen in Woord & Beeld.

Praktische informatie

LEERJAAR Groep 1 t/m 4
AANTAL max. 30 leerlingen (aangepast programma mogelijk voor grotere groepen)
DUUR vanaf 3 uur
PRIJS vanaf 440 euro per 30 leerlingen