The Mother of All Lies Filmhuis Denhaag

Asmae El Moudir

The Mother of All Lies

Prijswinnende en ontroerende documentaire waarin regisseur Asmae el Moudir haar oude wijk in Casablanca nabouwt en zo een verborgen persoonlijke en landelijke geschiedenis onthult.

Een leugentje om bestwil kan geen kwaad, maar bij regisseur Asmae El Moudir thuis werden meer leugens dan waarheden verteld. In de levendige wijk in Casablanca waar ze opgroeide, bepaalde haar overheersende grootmoeder alles in huis: het verleden werd verzwegen en foto’s hingen er niet. In een poging om deze onbesproken historie te ontrafelen bouwt ze haar buurt na als maquette. Samen met familie en buren reconstrueert ze op onorthodoxe wijze haar pijnlijke, persoonlijke, maar ook de gedeelde geschiedenis van Casablanca die lang verborgen bleef. Het gedurfde en creatieve 'The Mother of All Lies' won twee prijzen op het filmfestival van Cannes en was de Marokkaanse Oscarinzending.

'Verhaal over trauma in de breedste zin van het woord' - de Volkskrant (★★★★)

Speciale vertoning op 16 Mei

Op 16 Mei zal Mohamed Bouzia na de film aanwezig zijn om de film te duiden en vragen uit het publiek te beantwoorden.

Mohamed Bouzia (1976) is geboren in Marokko. In Nederland studeerde hij Internationaal Management aan de Hogeschool Haarlem. Daarna heeft hij mediastudies, management en marketing gestudeerd in Angers, Frankrijk. Terug in Nederland werkte Bouzia bij verschillende radiostations. Zo was hij redacteur/verslaggever bij de NPS, programmamaker bij Colourful Radio, redacteur bij Radio Haarlem 105. Voor de NIO was hij (eind)redacteur en coördinator voor de radioprogramma’s op Radio 5.Bij de NTR en de MO was hij tot 2016 redactiecoördinator voor het multiculturele programma Dichtbij Nederland.

Momenteel is Bouzia docent economie en media en freelance journalist en programmamaker. Daarnaast is hij adviseur voor verschillende instanties op het gebied van diversiteit en identiteit bij jongeren met een andere achtergrond.

Regisseur Asmae El Moudir
Land Marokko
Taal Arabisch
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 97 min
Kijkwijzer
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.