The Beast Filmhuis Denhaag

Bertrand Bonello

The Beast

In een AI-gedomineerde toekomst zuivert Gabrielle haar emoties door haar DNA te reinigen via een machine die haar terugvoert naar vorige levens. 'The Beast', een sci-fi thriller, onderzoekt de invloed van AI op menselijke uniciteit, met lof voor de chemie tussen Lรฉa Seydoux en George MacKay. ๐—”๐—น๐˜€๐—ผ ๐—ฎ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ถ๐—น๐—ฎ๐—ฏ๐—น๐—ฒ ๐˜„๐—ถ๐˜๐—ต ๐—˜๐—ก ๐˜€๐˜‚๐—ฏ๐˜€

In een nabije toekomst waar kunstmatige intelligentie de dienst uitmaakt, zijn menselijke emoties een bedreiging geworden. Ze worden beschouwd als een gevaar bij het nemen van eerlijke en rechtvaardige beslissingen. Om haar gevoelens uit te wissen, besluit Gabrielle daarom haar DNA te zuiveren met behulp van een machine die haar onderdompelt in haar vorige levens. Daar ontmoet ze steeds opnieuw een man genaamd Louis met wie ze een krachtige verbinding voelt die ze niet kan plaatsen. Tegelijkertijd besluipt haar een angstig gevoel, alsof er een ramp op komst is. The Beast is een romantische sci-fi thriller over de invloed van AI op de uniekheid van de mens. Verteld over drie tijdsperioden onderzoekt regisseur Bertrand Bonello op Lynchiaanse wijze de kracht van emoties en een mogelijk verdwijnen van de menselijkheid in de samenleving. De hedendaagse film, die losjes gebaseerd is op de roman The Beast in the Jungle van Henry James, ging in premiรจre op het Filmfestival van Venetiรซ en werd daar geroemd om de overweldigende filmische ervaring en de sterke chemie tussen hoofdrolspelers Lรฉa Seydoux en George MacKay.

'Intrigerende gedachtenexperimenten' - VPRO Cinema (โ˜…โ˜…โ˜…โ˜…)ย 

'Zegt iets veelbetekenends over ongedefinieerd gevoel verbonden te zijn met iets groters' - de Volkskrant (โ˜…โ˜…โ˜…โ˜…)ย 

Regisseur Bertrand Bonello
Cast George MacKay, Lรฉa Seydoux
Land Frankrijk, Canada
Taal Frans, Engels
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 146 min
Kijkwijzer
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons cafรฉ is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafรฉ.