September 1923 - Cinemasia • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

MORI Tatsuya

September 1923 - Cinemasia

Een gedramatiseerd verslag van de duistere nasleep van de Kantō-aardbeving van 1923, waar valse geruchten leidden tot de massamoord op Koreanen in Japan. Gebaseerd op een bloedbad in Fukuda Village, ontrafelt de film de sociale chaos aangewakkerd door desinformatie en angst.

Te midden van de chaos en verwoestende nasleep van de Kantō-aardbeving van 1923 leidden valse geruchten tot de massamoord op Koreanen in Japan. 

Toen 15 Japanse kooplieden in een klein dorp aankwamen en hun eigen dialect spraken, leidde een verwarring tot een gewelddadige aanval van meer dan 100 dorpsbewoners. Daarbij kwamen negen van hen om het leven. Dit duistere hoofdstuk in de Japanse geschiedenis staat bekend als het Fukuda Village Incident.

Regisseur MORI Tatsuya, een geprezen documentairemaker, dramatiseert op vaardige wijze deze tragische geschiedenis tot een lovenswaardig verhaal, waarbij hij licht werpt op een verborgen hoofdstuk uit de Japanse geschiedenis van een eeuw geleden. Verbonden met moderne zorgen duikt het verhaal in de gevolgen van misinformatie en collectieve angst, en biedt het een boeiende weergave van tragedie met blijvende relevantie. De film behandelt de gewelddadige nasleep van de aardbeving en verkent hoe chaos en etnische vijandigheid kunnen worden aangewakkerd door desinformatie, angst en massahysterie.

Cinemasia 2024

CinemAsia Film Festival is een van de grootste en langstlopende Aziatische filmfestivals in Europa. Het is de Gateway voor Aziatische film- en mediamakers in Nederland die het beste van de Aziatische cinema tentoonstellen en via film en media bruggen slaan tussen Europa en Azië.

Bekijk hier het hele programma

Regisseur MORI Tatsuya
Cast IURA Arata, TANAKA Rena, NAGAYAMA Eita
Land Japan
Taal Japans
Ondertiteling Engels
Speelduur 137 min
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.