Pulang - Cinemasia met Q&A • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Martin SCHWAB

Pulang - Cinemasia

Een liefhebbende vader neemt zijn tienerdochter mee naar de Molukse buurt van zijn jeugd, waar onopgeloste familieconflicten de relatie tussen vader en dochter op de proef stellen.

Agus neemt zijn tienerdochter Robin onaangekondigd mee naar de Molukse buurt van zijn jeugd in een goedbedoelde poging om haar opnieuw in contact te brengen met haar roots. Robin begint, na haar aanvankelijke terughoudendheid, haar Molukse afkomst te ontdekken terwijl ze een band opbouwt met haar liefhebbende grootmoeder. Doordat Agus wordt geconfronteerd met toenemende financiële zorgen en onopgeloste familieconflicten wordt de relatie tussen vader en dochter echter op de proef gesteld.

De veelgeprezen Indische acteur en filmmaker Martin SCHWAB maakt met Pulang zijn eerste speelfilm als regisseur. Het verhaal vindt zijn oorsprong in de moderne Nederlandse geschiedenis en behandelt universele thema's als saamhorigheid, migratie en familie. Robin worstelt met haar Nederlandse en Molukse identiteit en beleeft een identiteitscrisis terwijl haar vader worstelt met zijn eigen problemen, die vooral voortkomen uit de problematische relatie met zijn strenge vader. In deze hartverwarmende film navigeert Schwab zich vakkundig tussen culturen en toont daarmee onze menselijke identiteit in al haar complexiteit.

Na de film zal er een Q&A plaatsvinden met de regisseur Martin Schwab en met acteurs Joenoes Polnaija en Joy Esschendal.

Cinemasia 2024

CinemAsia Film Festival is een van de grootste en langstlopende Aziatische filmfestivals in Europa. Het is de Gateway voor Aziatische film- en mediamakers in Nederland die het beste van de Aziatische cinema tentoonstellen en via film en media bruggen slaan tussen Europa en Azië.

Bekijk hier het hele programma

Regisseur Martin SCHWAB
Cast Joenoes POLNAIJA, Joy ESSCHENDAL, Nel LEKATOMPESSY
Land Nederland
Taal Nederlands, Maleis
Ondertiteling Engels
Speelduur 83 min
01
02

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.