Photophobia - MtM on Tour Filmhuis Denhaag

Ivan Ostrochovský, Pavol Pekarcik

Photophobia - MtM on Tour

De 12-jarige Niki en de 11-jarige Vika verbergen zich voor de angstaanjagende oorlog in een metrostation in Kharkiv. Daglicht is synoniem met levensgevaar... en ze mogen niet weg.

Op een koude ochtend in februari arriveren de 12-jarige Niki en zijn familie bij het Kharkiv metrostation. Dit wordt hun schuilplaats voor de oorlog die buiten woedt. Voor Niki’s familie is daglicht synoniem aan gevaar, en de jongen leeft in het neonlicht van het metrostation, niet in staat om de schuilplaats te verlaten. Oneindig dwalend langs de legen metro’s en volle perrons, ontmoet hij Vika (11) en een nieuwe wereld gaat voor hem open. Terwijl ze steeds hechter worden vinden de kinderen de moed om de zon op te zoeken.

Vooraf aan de vertoning zal KORALI een optreden verzorgen.

KORALI

KORALI is een acapella zanggroep die zich toelegt op het bevorderen van de Oekraïense koorzangtraditie en -cultuur in Nederland. Het koor bestaat uit muziekliefhebbers die in Den Haag en omgeving wonen, werken en graag samen zingen.

“Twee keer per maand zingen we tijdens de Heilige Oekraïens-Grieks-Katholieke Mis in de Bonifatiuskerk in Rijswijk, waar we verheugd zijn om een jaarlijkse traditie van het Grote Kerstconcert “Velyka Kolyada” – te hebben gevestigd. We nemen ook graag deel aan kunstprojecten, festivals, culturele evenementen, competities en diplomatieke bijeenkomsten om de schoonheid van de Oekraïense vocale cultuur te verspreiden.” Meer info op www.korali.nl 

---

KORALI is an acapella singing group dedicated to promoting Ukrainian choral singing tradition and culture in the Netherlands. The choir consists of music lovers who live, work and enjoy singing together in The Hague and its surroundings.

"Twice a month, we sing at the Holy Ukrainian-Greek-Catholic Mass in the Bonifatius Church in Rijswijk, where we are delighted to have established an annual tradition of the Great Christmas Concert "Velyka Kolyada" -. We also enjoy participating in art projects, festivals, cultural events, competitions and diplomatic meetings to spread the beauty of Ukrainian vocal culture." Find out more at www.korali.nl

Regisseur Ivan Ostrochovský, Pavol Pekarcik
Land Slowakijke, Oekraine, Tsjechie
Taal Russisch, Oekraiens
Ondertiteling Engels
Speelduur 71 min

Movies that Matter on Tour

With the On Tour program, Movies that Matter organizes screenings with in-depth programmes in The Netherlands and online. They do this in collaboration with a diverse array of organisations and companies. Among other things, the organization also organises the annual Movies that Matter Festival in The Hague.

---

Movies that Matter organiseert met haar On Tour-programma filmvertoningen en verdiepingsprogramma’s door het hele land én online. Ze werken hierbij samen met uiteenlopende organisaties en bedrijven. De stichting organiseert onder andere ook het jaarlijkse Movies that Matter festival in Den Haag.

01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.