Me, Myself, and My Ghostly Being - Cinemasia • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Willis WONG Man-chak, HU Yinghai, PENG Peiqi, CAI Kunyu

Me, Myself, and My Ghostly Being - Cinemasia

CinemAsia werkt opnieuw samen met het Berlin NewGen Film Festival om vier verhalen over spookverschijningen te delen.

CinemAsia werkt opnieuw samen met het Berlin NewGen Film Festival om vier verhalen over spookverschijningen te delen. Van een maffe Hong Kong geesten film tot magisch realistische coming-of-age drama's, beschrijft elke film een fantasmagorisch avontuur van het tegenkomen van je eigen spookachtige wezen: sommigen zijn "echte" spoken, terwijl anderen metaforische spoken zijn van herinneringen en trauma's die lang onderdrukt zijn geweest.

Me, Myself, and My Ghostly Being: CinemAsia x Berlin NewGen Chinese Korte Films Programma bestaat uit de volgende shorts:

The Kowloon Emperor (Willis WONG Man-chak, Hong Kong): Wanneer de Kowloon Emperor, Tsang Man-choi, het Bureau voor Gemeenschapsverbetering bezoekt, waarschuwt hij dat hun herontwikkelingsplan voor het district To Kwa Wan een oude wraakzuchtige geest zal vrijlaten. Een jonge medewerker van het Bureau stemt aarzelend in om samen met Tsang op een avontuur vol geestenjacht, fantasie en vechtsport te gaan. 29 minuten.

Hourglass House (HU Yinghai, China): Een kleine jongen wil op avontuur in de woestijn gaan, maar zijn moeder kan het gezin niet achterlaten. Ondertussen stroomt er continu zand het huis binnen, waardoor de familie van de jongen wordt begraven. Dan realiseert hij zich dat dit een onomkeerbare zandloper van tijd is … 21 minuten.

A Roadside Banquet (PENG Peiqi, China en VS): Een elfjarig Chinees meisje verandert in een veren stoffer op het eerste verjaardagsfeestje van haar broertje. Vlak nadat ze inziet dat haar ouders altijd alleen maar een jongen hebben gewild. 16 minuten.

Rest in Peace (CAI Kunyu, China): Wanneer vakman Dummy hoort over zijn aanstaande dood, verlangt hij een traditionele begrafenis in de grond, wat in conflict is met de begrafenis hervormingen in China die crematie bevorderen. Zijn vriend Roach helpt hem bij zijn zoektocht, maar dit leidt hen tot onverwachte problemen … 28 minuten.

Cinemasia 2024

CinemAsia Film Festival is een van de grootste en langstlopende Aziatische filmfestivals in Europa. Het is de Gateway voor Aziatische film- en mediamakers in Nederland die het beste van de Aziatische cinema tentoonstellen en via film en media bruggen slaan tussen Europa en Azië.

Bekijk hier het hele programma

Regisseur Willis WONG Man-chak, HU Yinghai, PENG Peiqi, CAI Kunyu
Land Various
Taal Meerdere talen
Ondertiteling Engels
Speelduur 94 min
01
02
03
04

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.