La Chimera Filmhuis Denhaag

Alice Rohrwacher

La Chimera

In de jaren '80 sluit Arthur zich aan bij de Tombaroli bende in Riparbella, Italië, om de leegte na het verlies van zijn grote liefde te vullen. Ze stelen Etruskische relikwieën voor rijkdom, terwijl de zoektocht naar de Chimera het lot van alle zoekenden verbindt. In een avontuurlijke reis tussen levenden en doden, bossen en steden, ontvouwt zich een verweven verhaal. 𝗔𝗹𝘀𝗼 𝗮𝘃𝗮𝗶𝗹𝗮𝗯𝗹𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗘𝗡 𝘀𝘂𝗯𝘀

Jaren ’80, Riparbella aan de Tyrreense zee. Iedereen heeft zijn eigen Chimera, iets dat ze proberen te bereiken maar nooit kunnen vinden. De grafrovers van de Tombaroli bende jagen op gemakkelijke rijkdom door Etruskische relikwieën te stelen. Arthur sluit zich bij ze aan en probeert zo de leegte op te vullen die hij voelt sinds hij zijn grote liefde Beniamina verloor. In een avontuurlijke reis tussen de levenden en de doden, tussen bossen en steden, tussen feesten en eenzaamheid, blijkt het lot van alle zoekenden naar de Chimera volledig met elkaar verweven.

'Bustling and teeming with life' - The Guardian (★★★★★) 

'Schiet recht het hart in' - de Volkskrant (★★★★) 

Regisseur Alice Rohrwacher
Cast Josh O'Connor, Isabella Rossellini, Alba Rohrwacher
Land Italië
Taal Italiaans, Engels
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 130 min
Kijkwijzer
01
02
03
04

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.