Jodorowsky's Dune • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Frank Pavich

Jodorowsky's Dune

Hoe zou Dune eruit hebben gezien in de handen van een andere regisseur? Daar komen we achter tijdens deze speciale vertoning van de documentaire ‘Jodorowsky’s Dune’.

Filmmaker Frank Pavich onderzoekt een van de grootste "wat als" van de cinema in deze documentaire over Alejandro Jodorowsky's afgebroken speelfilmbewerking van Frank Herberts beroemde sciencefictionroman Dune.

Met El Topo (1970) en de psychedelische opvolger The Holy Mountain (1973) werd Jodorowsky niet alleen een pionier van het psychedelische surrealisme in de film, maar ook de vader van de "Midnight Movie". Na het succes van deze twee films richtte de Chileense regisseur al zijn energie op het vertalen van Dune naar het witte doek. Jodorowsky's eigen zoon Brontis zou de hoofdrol spelen in de film, samen met een verbluffende cast met Orson Welles, David Carradine, Mick Jagger en Salvador Dali. Pink Floyd zorgde voor de score en de art direction was in handen van H.R. Giger en Jean "Moebius" Giraud.

Twee jaar na de enorme productie werd de film echter plotseling en zonder pardon geannuleerd. Maar zelfs vandaag de dag bestaan er nog talloze overblijfselen van die ambitieuze productie - waaronder duizenden verleidelijk levendige storyboards. In deze film biedt Pavich filmliefhebbers een verleidelijke blik op een meesterwerk dat nooit bedoeld was om te zijn.

The greatest movie never made

Verschillende filmmakers hebben in het verleden hun handen gebrand aan het verfilmen van de iconische sciencefictionroman 'Dune' van Frank Herbert. En terwijl de meest recente verfilmingen, Dune Part One en Dune Part Two, de ene na de andere lovende recensie binnenslepen, was niet elke (poging tot-) verfilming zo succesvol.

Wat had Dune kunnen worden in de handen van een andere regisseur? Daar kom je achter tijdens deze speciale vertoning van 'Jodorowsky's Dune', waarin we zien hoe een te ambitieuze poging tot verfilming door de Frans-Chileense filmregisseur Alejandro Jodorowsky volledig in het water liep.

Regisseur Frank Pavich
Land Verenigde Staten
Taal Engels, Duits, Frans, Spaans
Ondertiteling Engels
Speelduur 90 min
Kijkwijzer
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.