Joan Baez: I am a Noise • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Karen O’Connor, Miri Navasky, Maeve O’Boyle

Joan Baez: I am a Noise

Deze film volgt de 82-jarige muzikante en activiste Joan Baez tijdens haar afscheidstournee, waarin ze openhartig terugblikt op haar leven en de innerlijke demonen die haar altijd hebben gekweld.

Sinds haar indrukwekkende debuut op achttienjarige leeftijd staat muzikante en activiste Joan Baez al meer dan zestig jaar op de planken. Deze film volgt de nu 82-jarige zangeres tijdens haar afscheidstournee door Amerika en Europa. Hierin blikt Baez openhartig terug op haar leven: van haar toewijding aan de burgerrechtenbeweging tot haar nauwe band met Martin Luther King en haar hartverscheurende relatie met Bob Dylan. Ze deelt niet alleen haar successen, maar vertelt ook openlijk over de onbekende schaduwkanten van haar leven en de innerlijke demonen die haar al sinds haar jeugd hebben gekweld. De film combineert zorgvuldig eerder ongezien archiefmateriaal met diepgaande interviews en exclusieve beelden achter de schermen van haar tournee. Het is een eerbetoon aan een icoon die nu voor het eerst de volledige waarheid van haar leven onthult.

'Fijne uitzondering tussen al die clichématig opgebouwde carrièreoverzichten' - VPRO Cinema (★★★★)

'Zigzagt mooi door de bijna acht decennia van Baez’ bestaan' - NRC (★★★★)

Regisseur Karen O’Connor, Miri Navasky, Maeve O’Boyle
Cast Joan Baez
Land VS
Taal Engels
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 113 min
Kijkwijzer
01
02

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.