Jacky - Cinemasia • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Fow Pyng HU, Brat LJATIFI

Jacky - Cinemasia

Jacky, een tweede generatie kind dat is opgegroeid in het vacuum tussen twee culturen, wordt door zijn moeder aangespoord om volgens traditie met een vrouw uit China te trouwen en het ouderlijk huis te verlaten.

Als eerste Chinese speelfilm gemaakt in Nederland was het ook een van de weinige Nederlandse films in de geschiedenis die op Cannes is vertoond (Un Certain Regard). Jacky is het indrukwekkende speelfilmdebuut van de Nederlands-Chinese Fow Pyng HU en Brat LJATIFI. Het verhaal wordt verteld met weinig woorden en met prachtige beelden - die twee decennia na de release een tijdcapsule vormen van het Nederlandse landschap (en de treinen) aan het begin van de 21e eeuw. Geen clichés: de film portretteerde de Chinese diaspora van binnenuit en toonde op overtuigende wijze hoe vervreemdend de buitenwereld eruit kan zien voor een bevolkingsgroep die in Nederland tot dan toe sterk onderbelicht is geweest. Hoofdpersoon Jacky (gespeeld door Fow Pyng) is een 25-jarig tweede generatie kind van Chinese immigranten. Jacky's zorgeloze leventje wordt verstoord als zijn moeder hem aanspoort om volgens traditie met een vrouw uit China te trouwen en het ouderlijk huis te verlaten.

Na de film zal er een Q&A plaatsvinden met regisseur Fow Pyng HU

Cinemasia 2024

CinemAsia Film Festival is een van de grootste en langstlopende Aziatische filmfestivals in Europa. Het is de Gateway voor Aziatische film- en mediamakers in Nederland die het beste van de Aziatische cinema tentoonstellen en via film en media bruggen slaan tussen Europa en Azië.

Bekijk hier het hele programma

Regisseur Fow Pyng HU, Brat LJATIFI
Cast Fow Pyng HU, Eveline WU, Gary GUO
Land Nederland
Taal Mandarijn, Nederlands
Ondertiteling Engels
Speelduur 97 min
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.