Green Border Filmhuis Denhaag

Agnieszka Holland

Green Border

In de niemandsland bossen van de 'green border' tussen Belarus en Polen komen vluchtelingen vast te zitten als pionnen in een politiek spel, waarbij de levens van activistische Julia, grenswachter Jan en een Syrische familie met elkaar verweven raken terwijl ze strijden om te overleven.

In de verraderlijke bossen die de zogenaamde ‘green border’ tussen Belarus en Polen vormen, belanden vluchtelingen die Europa via deze route proberen te bereiken. Belarus probeert de EU te ondermijnen door deze grensoversteek te stimuleren, terwijl Polen weigert ze toe te laten. En zo komen de vluchtelingen in een koud, moerassig niemandsland terecht, zonder eten en medische zorg. Als pionnen in een politiek spel worden de levens van de activistische Julia, grenswachter Jan en een Syrische familie met elkaar verweven.

Tijdens de vertoning van 18 april om 20.45 uur zal Sofie Croonenberg van Stichting Vluchteling een introductie bij de film verzorgen. Stichting Vluchteling is een organisatie die hulp biedt aan mensen op de vlucht en in conflict- en oorlogsgebieden waar ook ter wereld.

Onderdeel van Haagse Vrijheidsweken 2024

Het thema van dit jaar is 'Vrijheid vertelt': over de opmaat naar 80 jaar vrijheid en de littekens die de Tweede Wereldoorlog achterliet. Filmhuis Den Haag biedt, net als vele andere culturele instellingen in de stad, ruimte voor kennisoverdracht en discussie: wat betekent vrijheid voor jou? Voel je vrij om te komen nadenken, te ontdekken en te leren bij Filmhuis Den Haag. Dit jaar hebben we een uitgebreid programma klaarstaan, dat van 11 april t/m 5 mei te zien zal zijn.

Klik hier om de rest van het programma van de Haagse Vrijheidsweken te zien.

Regisseur Agnieszka Holland
Cast Maja Ostaszewska, Jalal Altawil, Behi Djanati Atai
Land Polen
Taal Pools, Arabisch, Engels, Frans
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 147 min
Kijkwijzer
01
02
03
04

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.