C'è Ancora Domani • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

Paola Cortellesi

C'è Ancora Domani

Stijlvol en krachtig drama over een huisvrouw in het Rome van 1946, die de eerste stappen zet om zich te onttrekken aan de tirannie van haar man. 𝗔𝗹𝘀𝗼 𝗮𝘃𝗮𝗶𝗹𝗮𝗯𝗹𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗘𝗡 𝘀𝘂𝗯𝘀

Delia en Ivano wonen met hun kinderen en Ivano’s ziekelijke vader in Rome. Het is 1946 en de mensen in de stad balanceren tussen de bevrijdingsroes en de tekorten van de voorbije oorlog. Delia is het zorgende type die heeft leren omgaan met haar tirannieke man. De familie is opgewonden want hun dochter gaat zich verloven. Maar alles verandert wanneer Delia een mysterieuze brief ontvangt die haar moed aanwakkert om te streven naar een beter leven… Geïnspireerd door de verhalen van grootmoeders en overgrootmoeders.

C’e Ancora Domani is de eerste speelfilm geregisseerd door Paola Cortellesi. Beschouwd als één van de meest veelzijdige artiesten in de Italiaanse filmwereld, is Paola Cortellesi actrice, scenarioschrijver en auteur en tevens winnares van diverse David di Donatello Awards. Ze maakt  haar regiedebuut met een origineel drama dat zich afspeelt in de periode na de Tweede Wereldoorlog. De mannelijke hoofdrol is van Valerio Mastandrea, bekend uit “Perfetti Sconosciuti”.

 'Gevecht tegen het patriarchaat' - Trouw (★★★★)

Regisseur Paola Cortellesi
Cast Valerio Mastandrea, Vinicio Marchioni, Giorgio Colangeli
Land Italië
Taal Italiaans
Ondertiteling Nederlands
Speelduur 108 min
Kijkwijzer
01
02

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.