Ajoomma - Cinemasia • Filmhuis Denhaag Filmhuis Denhaag

HE Shuming

Ajoomma - Cinemasia

Een Singaporese weduwe van middelbare leeftijd die geobsedeerd is door Koreaanse soapseries reist voor het eerst naar Seoul, maar een onverwachte wending neemt haar mee op een reis van letterlijke en persoonlijke ontdekking.

Een Singaporese weduwe van middelbare leeftijd, die geobsedeerd is door Koreaanse soapseries, wil al voor een lange tijd heel graag naar Zuid-Korea. Wanneer ze eindelijk naar Seoul afreist, zorgt een onverwachte wending ervoor dat zij een letterlijke en persoonlijke ontdekkingsreis maakt.

Geen film zal je zo doen glimlachen als Ajoomma, het speelfilmdebuut van regisseur HE Shuming. De film is enerzijds een portret van een moeder en haar leven na het moederschap en anderzijds een verhaal over de groei van alle vriendelijke mensen die ze ontmoet en die, net als zijzelf, hun rol als ouder en kind proberen in te vullen.

HONG Huifang werd, met een hartverwarmende vertolking die van haar de favoriete tante van iedereen maakt, de eerste Singaporese die genomineerd werd voor Beste Hoofdrolspeelster bij de Golden Horse Awards. De film werd ook geselecteerd als Singapore's inzending voor de 2023 Oscars.

Na de film zal er een Q&A plaatsvinden met regisseur HE Shuming

Cinemasia 2024

CinemAsia Film Festival is een van de grootste en langstlopende Aziatische filmfestivals in Europa. Het is de Gateway voor Aziatische film- en mediamakers in Nederland die het beste van de Aziatische cinema tentoonstellen en via film en media bruggen slaan tussen Europa en Azië.

Bekijk hier het hele programma

Regisseur HE Shuming
Cast HONG Huifang, JUNG Dong-hwan, KANG Hyung-suk
Land Singapore, Zuid-Korea
Taal Mandarijn, Koreaans
Ondertiteling Engels
Speelduur 90 min
01
02
03

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.