Winter Klassiekers

EINDELIJK IS HET ZOVER! VANAF OKTOBER KEREN ONZE SEIZOEN KLASSIEKERS WEER TERUG. DIT WINTERSEIZOEN MAAR LIEFST 19 PRACHTIGE FILMS DIE AANSLUITEN OP ONZE TENTOONSTELLING THE SOUND OF CINEMA. MAAR UITERAARD OOK AANDACHT VOOR DE VROEGE KLASSIEKERS VAN DE IN SEPTEMBER OVERLEDEN REGISSEUR JEAN-LUC GODARD.

Dus neem je zakdoek mee voor heerlijke melodramas met Bette Davis, Lana Turner maar ook Sally Field en Dolly Parton. Zet je schrap voor griezels onder de trap en zing mee met heerlijke Disney klassiekers. En bent u fan van Science fiction? De “Trekkies” onder ons komen aan hun trekken met de enige echte Star Trek, the Motion Picture uit 1979! En, zoals bij veel Nouvelle Vague films, levert componist Michel Legrand een meer dan belangrijke bijdrage aan de films van Godard. Een winterseizoen vol muziek voor iedere smaak!

01
02

Vanaf november...

James Kirk wordt opgeroepen om nog één keer het bevel over zijn oude schip te nemen om een dodelijke kracht op weg naar de aarde te onderscheppen. Hij stelt de bemanning samen om de planeet te redden.

Star Trek: The Motion Picture

JEAN-LUC GODARD

De Franse filmregisseur Jean-Luc Godard is op 91-jarige leeftijd overleden. Hij was in de jaren 60 een van de bekendste gezichten van de Franse nouvelle vague, een beweging van jonge filmmakers die tradities verbraken, ze lieten de camera vrijelijk bewegen, namen hun films op in het openbaar en ze improviseerden veel in de films.

In nagedachtenis van Jean-Luc Godard vertonen wij vier van zijn films. Bekijk het programma hieronder.

Een exotische danseres besluit dat het tijd is om een kind te krijgen. Wanneer haar geliefde het niet eens blijkt te zijn met deze beslissing, richt ze haar pijlen op zijn beste vriend.

Une Femme Est une Femme

Vanaf december

“Magic Mirror on the wall, who is the fairest one of all?” - The Evil Queen

Snow White and the Seven Dwarfs

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open en ons café van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Veilig naar de film

Hoera, we mogen weer naar de film in een gevulde zaal! Bekijk de huidige huisregels en bereid je voor op je bezoek.