Klassiekers

Elk seizoen is het tijd voor een nieuwe klassieker reeks. Op deze pagina vind je de laatste informatie over welke klassiekers er draaien bij Filmhuis Den Haag.

VERLENGD!

Jim Jarmusch

Met zijn kenmerkende witte haar en ultracoole rocksterpersoonlijkheid is Jim Jarmusch de archetypische auteur van de Amerikaanse onafhankelijke film. Jarmusch heeft zich standvastig verzet tegen de sirenen van Hollywood en heeft stijlvolle, wereldse en door en door hippe films gemaakt die altijd alom geliefd zijn in het internationale filmcircuit. Eind augustus starten we met een essentiële selectie van zijn films te vertonen, samenvallend met de 4K gerestaureerde heruitgave van zijn 90's hiphop-samurai cultklassieker Ghost Dog: The Way Of The Samurai.

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met MUBI and Odyssey Classics.

Op een rijtje de negen films die wij vertonen  Jim Jarmusch die hij tussen 1983 en 2016 heeft gemaakt:

Stranger Than Paradise

Down By Law

Only Lovers Left Alive

Mystery Train

Night on Earth

Dead Man

Coffee and Cigarettes

Ghost Dog

Paterson

Films in dit programma

Dead Man - Jim Jarmusch
Bill Blake reist voor een baan als boekhouder naar een negentiende-eeuws pioniersstadje om daar tot de ontdekking te komen dat hij ongewenst is.
Down By Law - Jim Jarmusch
(ENG below) De leegte van het bestaan in de gevangenis wordt door drie gevangenen opgevuld met taferelen rondom sigaretten, idiote taalspelletjes en vreemde gesprekken. Uiteindelijk leidt dit tot een ontsnappingsplan.
Mystery Train - Jim Jarmusch
Mystery Train bevat drie afzonderlijke vertellingen, die zich alle drie binnen een etmaal afspelen in en rond het afgetrapte Hotel Arcade in Memphis, Tennessee, het pelgrimsoord voor Elvis-fans.
Night On Earth - Jim Jarmusch
Vijf steden, vijf taxichauffeurs, één nacht. Iedere stad heeft zijn eigen chauffeurs en hun klanten, ieder met een eigen verhaal. De één is gelukkig, de ander diep ongelukkig.
Stranger Than Paradise - Jim Jarmusch
Willie krijgt bezoek van zijn nicht Eva. Zij vertrekt daarna naar Cleveland om bij haar tante Lotte te gaan wonen. Een jaar later gaan Willie en zijn vriend Eddie op trektocht naar Cleveland om Eva en tante Lotte te bezoeken.
Coffee And Cigarettes - Jim Jarmusch
Jim Jarmusch is begonnen aan 'Coffee and Cigarettes' in 1986 als een 6 minuten durende improvisatie tussen Steven Wright en Roberto Benigni. Twee mensen ontmoeten elkaar in een koffiebar om te drinken, roken en babbelen.
Ghost Dog: The Way of the Samurai
Jim Jarmusch verkent de grenzen van de samoeraifilm in deze digitaal gerestaureerde film die gesitueerd is in het New York van eind jaren negentig.
Only Lovers Left Alive - Jim Jarmusch
Een teruggetrokken muzikant wordt herenigd met zijn geliefde. Hun romance, die al een paar eeuwen loopt, wordt verstoord door een jonger zusje met een eigen wil.
Paterson - Jim Jarmusch
Paterson houdt van Laura en zij houdt van hem. Hij steunt haar ambities en zij bewondert hem om zijn geheime gave voor poëzie.

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 en 12:30 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar tickets@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.