Juni: Wes Anderson Maand

Wes Anderson is niet alleen één van de meest productieve maar zeker ook een van de meest geliefde regisseurs van dit moment. Men kent zijn naam misschien niet uit het hoofd, maar als je een trailer van een van zijn films ziet, weet iedereen van wie deze afkomstig is.

Anderson's nieuwste film, Asteroid City, gaat op 22 juni in première en ziet er, ook deze keer, als een echte Wes Anderson-film uit. In het teken van zijn nieuwe première vertonen wij in de gehele maand juni een selectie van films gemaakt door Wes Anderson.

De volgende films worden op deze data vertoond:

Bottle Rocket: 1 juni, 10 juni, 18 juni & 26 juni

Rushmore: 2 juni & 10 juni

The Royal Tenenbaums: 3 juni, 11 juni, 20 juni & 28 juni

The Life Aquatic with Steve Zissou: 3 juni, 11 juni, 19 juni, & 27 juni

The Darjeeling Limited: 4 juni & 9 juni

Fantastic Mr. Fox: 4 juni, 14 juni & 28 juni

Moonrise Kingdom: 5 juni, 14 juni & 24 juni

The Grand Budapest Hotel: 6 juni, 15 juni & 24 juni

Isle of Dogs: 7 juni, 17 juni & 25 juni

The French Dispatch: 8 juni, 17 juni & 25 juni

Asteroid City: 16 juni (Avant Première, Film Music & Cocktail), & 22 juni

Film, Music & Cocktail

On Friday June 16th we screen an Avant Premiere of Asteroid City, from well-known director Wes Anderson. We kick off the evening with music and cocktails and after the film we will party.

Wes Anderson films

Bottle Rocket - Wes Anderson
Drie vrienden zijn van plan een simpele overval te plegen en gaan op de vlucht.
Fantastic Mr. Fox - Wes Anderson
Een stadse vos kan het niet laten om terug te keren naar zijn boerderij en moet dan zijn gemeenschap helpen de vergelding van de boeren te overleven.
Isle of Dogs - Wes Anderson
Isle of Dogs speelt zich af in Japan en volgt de odyssee van een jongen op zoek naar zijn verloren hond.
Moonrise Kingdom - Wes Anderson
Een paar jonge geliefden ontvluchten hun stad in New England, waardoor een lokaal zoekteam uitwaaiert om hen te vinden.
Rushmore - Wes Anderson
Een tiener op de Rushmore Academy valt voor een veel oudere leraar en raakt bevriend met een industrieel van middelbare leeftijd. Later komt hij erachter dat zijn liefdesbelang en zijn vriend een affaire hebben, wat hem ertoe aanzet een vendetta te beginnen.
The Darjeeling Limited - Wes Anderson
Een jaar na de begrafenis van hun vader reizen drie broers per trein door India in een poging een band met elkaar op te bouwen.
The French Dispatch - Wes Anderson
The French Dispatch presenteert een collectie verhalen uit de laatste uitgave van een Amerikaans tijdschrift dat in de 20ste eeuw in een fictief Frans stadje gemaakt werd.
The Grand Budapest Hotel - Wes Anderson
Een schrijver ontmoet de eigenaar van een ouder wordend eersteklas hotel, die hem vertelt over zijn vroege jaren als lobby jongen in de glorieuze jaren van het hotel onder een uitzonderlijke conciërge.
The Life Aquatic with Steve Zissou - Wes Anderson
Met een plan om wraak te nemen op een mythische haai die zijn partner heeft gedood, roept oceanograaf Steve Zissou (Bill Murray) een team op dat bestaat uit zijn vervreemde vrouw, een journalist en een man die al dan niet zijn zoon is.
The Royal Tenenbaums - Wes Anderson
Alle kinderen van Royal Tenebaum hebben stuk voor stuk een uitzonderlijk talent. Desondanks zijn al hun prestaties teniet gedaan. Royal brengt zijn kinderen weer samen om het contact te herstellen.
Asteroid City
Asteroid City speelt zich af rond 1955, in een fictief Amerikaans plaatsje in de woestijn.

Voor je bezoek

Openingstijden

Van maandag t/m zondag is de kassa van 10.00 tot 22.00 uur open. Ons café is open van 10.00 tot 00.00 uur. Kom dus heerlijk ontbijten, een kop koffie drinken, lunchen of vegetarisch dineren. We kijken ernaar uit!

Kassa

Info over tickets, prijzen en kadobonnen vind je op de bezoekerspagina. Vragen? De kassa is telefonisch (070-3656030) bereikbaar op dinsdag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 12:00 uur. Je kunt ook een mailtje sturen naar kassa@filmhuisdenhaag.nl.

Kom eten

Speciaal voor het Filmhuis hebben onze vrienden van Karsten & Kuiper een selectie van heerlijke gerechten samengesteld waarvan je in gezelschap - of alleen - kunt proeven! Verse, lekkere en verrassende smaken van kwaliteit voor een vriendelijke prijs, gezellig in ons filmcafé.